Ezek a teák a legjobbak, ha megfáztál

Ilyenkor nincs is jobb egy meleg teánál, ugye? Válassz olyat, aminek nemcsak az íze finom, de olyan hatóanyagokat tartalmaz, amik segítenek abban, hogy gyorsabban meggyógyulj.

Amikor náthásak vagyunk, nagyon jót tesz - és jól is esik - , ha sok teát iszunk. Ilyenkor alapból nagyon hasznos, ha rengeteg folyadékot fogyasztunk, azonban lehetséges, hogy nem esik éppen jól a víz vagy a gyümölcslevek, emiatt is lehet kiváló alternatíva a tea. Ha ráadásul olyat választunk, amelyek segítenek legyőzni a kellemetlen tüneteket, nem elég, hogy gyorsan javul majd a közérzetünk , de még a gyógyulás is hamarabb bekövetkezik.

Gyömbértea

A gyömbér szinte azonnal enyhíti a megfázás tüneteit, különösen akkor, ha mézzel fogyasztod. Gyógyítja a légúti megbetegedéseket, továbbá mérsékli a torokfájdalmakat, és a köhögést is könnyíti. Emellett pedig erősíti az immunrendszert, ami különösen jól jön a koronavírusos időkben.

Kamillatea

A kamilla nemcsak nyugtató hatású és gyulladáscsökkentő, de segít enyhíteni a megfázásos panaszokat is. Már tanulmányokkal tudják bizonyítani, hogy a kamillatea erősítheti az immunrendszert, és meggyorsítja a megfázásos fertőzések leküzdését.

Zöld tea

Ez a fajta leginkább akkor jó, ha köhögéssel, illetve rekedtséggel küzdesz. Míg a benne található glikoproteinek és katechinek enyhítik a köhögést, addig a forrósága miatt csökkenhet a rekedtséged.

Viszont fontos, hogy ne fogyassz belőle túl sokat, hiszen elég magas a koffeintartalma, ami gátolhatja, hogy rendesen kipihend magad.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...