Ezek 2021 legtrendibb superfoodjai

Az úgynevezett "szuperkaják" hatalmas népszerűségnek örvendenek az utóbbi években, azonban mindig van pár felkapottabb közülük. Mutatjuk, idén melyek lesznek a legtrendibbek.

A Pollock Communications és a Today's Dietarian dietetikus szaklap összeállította azon ételek listáját, amik várhatóan a következő 12 hónapban nagyon népszerűek lesznek. Szerencsére semmilyen extrém, beszerezhetetlen alapanyag nem szerepel a listán, szóval nincs kifogás, miért nem ünnepled 2021-ben te is ezeket a fantasztikus szuperételeket azzal, hogy rendszeresen fogyasztod őket.

Fermentált ételek

Úgy tűnik, egyszerűen nem lehet elkerülni, hogy ne próbáljuk ki a most újra divatos fermentálást - többek közt a kimchi és a sima savanyú káposzta is ebbe a kategóriába esik. Ezek az élelmiszerek bővelkednek úgynevezett jó baktériumokban, és probiotikus hatásuk révén segítik az emésztés, bélflóra, sőt ezáltal az immunrendszer működését.

Fermentált rókagomba

Több hetes kutakodás után úgy döntöttem, hogy belevágok, és gombát fogok savanyítani. Kiderült, hogy nem éppen a rókagomba a legegyszerűbben fermentálható alapanyag, de végülis ...

Fermentált spárga

Ha szeretnétek kicsit kitolni a spárgaszezont, és később is élvezni a legszuperebb tavaszi zöldség ízét, akkor ez a ti receptetek. A fermentálás az egyik legősibb tartósítási ...

Kimchi

Ahogy a koreai nagymamák mondanák "Ahány ház, annyi Kimchi..." Ez a végtelenül egyszerű savanyúság több ponton is eltér a hagyományos verziótól, de ízre és állagra így is isteni ...

Áfonya

Itt az ideje, hogy állandó szereplője legyen az életednek. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, és nagyon magas a rosttartalma is, ráadásul istenien feldobja a reggeli joghurtodat, zabkásádat, de akár a palacsintádba is beleteheted. Természetesen magában a leghatásosabb!

Könnyű áfonyás muffin

Végre kikísérleteztem a legkönnyebb tésztájú muffint, amibe olyan gyümölcsöket tehetünk, amit csak akarunk. Imádom az áfonya savanykás ízét, épp volt is a hűtőben, íme a ...

Magok

Minden mennyiségben jöhetnek, különösen a chia- és a kendermag. A legjobb, hogy ezeket is bármibe beleteheted, akár a salátádba, süteményekbe, de készíthetsz kenyeret is belőlük. A határ tényleg a csillagos ég!

A legtutibb chiapuding

Az egyik legklasszabb reggeliopció egy pohár jól behűtött, friss gyümölccsel turbózott chiapuding, ami garantáltan feltölt energiával egész délelőttre! Mint minden reggelireceptet, ezt ...

Zöld tea

Mivel rengeteg mindenre jó, így nem csoda, hogy felkerült erre a listára. Immunerősítő hatásai miatt hosszú évek óta örvend hatalmas népszerűségnek. Emellett csodás antioxidáns-tartalmú ital, gyulladáscsökkentő, és a puffadás ellen is bevethető.

Avokádó

Az egyik legjobb növényi zsírforrás, amit bátran használhatsz akár vaj helyett is. De persze rengeteg más finomságot is készíthetsz belőle, hiszen ez a növény nagyon sokoldalú.

Spagetti alla Sante

Sante de Santis, a Pro7 TV csatorna olasz szakácsa maga kreálta és magáról nevezte el ezt a spagettit. Csak frissen lehet készíteni, mert az avokádó újramelegítéskor bebarnul.

Imádnivaló zöld smoothie

Az új munkatársam egy igazi hard-core zöld smoothie fanatikus. Ő mutatta meg, hogy attól még, mert valami zöld és egészséges, igenis lehet finom. A zöld turmixok azért hihetetlenül jók, ...

Spenót és minden zöldlevelű

Ezek az alapanyagok tele vannak ásványi anyagokkal, rostokkal és növényi fehérjékkel. Tudjuk, a spenót egy nagyon bevált és ismert alapanyag, de próbálj ki 2021-ben mást is. A kelkáposzta, a pak choi és a barna mustár is ide tartozik.

Fodros kel

Igen, tudjuk, hogy ez is a zöld levelűek családjába tartozik, de annyira népszerű, hogy muszáj volt egy saját helyet biztosítani neki a listán – Amerikában rajonganak érte, nálunk ritkábban kapható. Mehet a reggeli a smoothie-dba, a salátádba, de kicsit átsütve a tésztádra is.

Fodroskel-chips

Fodros kelből készítettünk egy szuper egészséges chipset, ami olyan lett, hogy nem lehet abbahagyni! A recept roppant egyszerű, percek alatt elkészül és a végeredmény egy olyan chips, ami ...

Lazac

Talán nem meglepetés, hogy pont ez a halfajta került fel a listára. A lazac gazdag omega 3-zsírsavban, emellett pedig rengeteg más jófajta zsírt és vitamint tartalmaz.  

Lazac Wellington-módra

Igazi utolsó pillanatos ünnepi fogás ez a mennyei lazacos recept, amit bő fél óra alatt elkészíthetünk, és ami ízében simán felér bélszín társához. Ha nem kapunk friss lazacot, ...

Tormás-mustáros lazac

Ez a recept eredetileg grillre szól, a különbség csak annyi, hogy a grillre egyből bőrös felével lefele tesszük, nem forgatjuk, és letakarva sütjük.  

Sushi egyszerűen

Sokan imádjuk a sushit, ám viszonylag kevesen vesszük a bátorságot, hogy otthon is megpróbáljuk elkészíteni. Pedig igazán nem bonyolult mutatvány, ráadásul otthon készítve garantáltan ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...