Ez a technika segíthet gyorsabban elaludni - ezt ajánlják az orvosok, ha te is sokáig forgolódsz

Ha mindig is irigyelted azokat, akik azonnal elalszanak, ha leteszik a fejüket a párnára, akkor próbáld ki ezt a légzési technikát.

Egy 2016-ban készített hazaikutatás kimutatta, hogy átlagosan az emberek 13 százaléka alváshiányos - globálisan ez az arány már 33 százalékra rúg. Az alváshiánypersze lehet enyhébb vagy súlyosabb is, de mindkét helyzet nagy mértékben befolyásolhatja a napi teljesítményünket és egészségünket is. Ahosszú távú alváshiánynak ugyanis nagyon komoly következményei lehetnek.

Vannak olyan szerencsés emberek, akik nagyjából két perc alatt el tudnak aludni - amint lerakják a párnára a fejüket, már ki is dőltek. Ha te nem tartozol ezek közé, mégis szeretnél gyorsabban elaludni, akkor orvosok szerint érdemes kipróbálnod az úgynevezett 4-6-7 légzőtechnikát. Ennek a módszernek a lényege, hogy lelassítsa a szívverésedet, ezzel jelezve a testednek, hogy itt az ideje elaludni. (Az alvási fázishoz egy átlagembernek nagyjából 60-as pulzus alá kell mennie, a normál ébrenléti pulzus 60-80 között mozog.) A 4-6-7 módszer nagyon egyszerű: a lényege annyi, hogy 4 másodpercig szívd be a levegőt, tartsd benn 6-ig, majd fújd ki 7 másodpercen keresztül. Orvosok szerint ha ezt néhányszor megismétled, lelassíthatod annyira a szívverésedet, hogy elálmosodj: perceken belül működnie kell a módszernek.

Hiába irigyeljük egyébként azokat, akik nagyon gyorsan elalszanak, általában ez sem csak annak a jele, hogy jó az alvókájuk: akár kialvatlanságra is utalhat, ha az ember pár percen belül képes minden probléma nélkül elaludni. A normális időintervallum valahol 10 és 20 perc között van, ha ennél gyorsabban megy valakinek, az vagy nagyon szerencsés génekkel rendelkezik, vagy nem alszik eleget.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...