Ez a répa nagyon nem az, aminek látszik

Egy amerikai gyorsétterem gonosz módon álcázott tréfával szeretné átverni a vegánokat. Legújabb fogásuk egy tökéletes répának álcázott étel, amelynek semmi köze a zöldséghez.

Az Arby's nevű gyorsétteremlánc bár itthon aligha ismert, Amerikában ez is csak egy a rengeteg gyorskajálda közül. Az étterem főként húsosabbnál húsosabb hamburgerei és szendvicsei miatt vált híressé, legújabb ételük viszont több embernél is kiverte a biztosítékot.

Valószínűleg elsőre mindenki csak egy répát lát a képen, egy egyszerű zöldséget, ami egy kicsit fényesebb és furcsább textúrájú, mint ahogy azt megszoktuk. Bár az emberek jól lehet, rögtön bekajálnák, hogy ez egy répa, hiszen nem csak külleme de íze is teljesen répaszerű, a termék bemutatkozó videójából rögtön kiderül, hogy egy igazán csúf trollkodásról van szó:

Az Arby's konyhájában csaknem három hónapon keresztül gondolkodtak azon, hogyan lehetne megtréfálni azokat, akik szerint bármilyen zöldségből készíthető hús ízű étel. A márka fordított egyet az elképzelésen, és a húsból, egészen pontosan pulykahúsból készített zöldséget, melyet szárított répaporral borítottak be és egy kis petrezselymet is szúrtak a tetejére, hogy az étel még jobban hasonlítson a zöldségre.

Valószínűleg az étterem nagy szerencséje, hogy a marrot elnevezésű fogás nem kerül forgalomba, az elmúlt napokban ugyanis többen nemtetszésüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a húsos szendvicseiről híres gyorsétterem egyszerűen nem akar haladni a korral és inkább csak kiröhögi azokat, akik húsmentes, alternatív étkezési szokásokat követnek.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via eater

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...