Ez a nővér megmutatja, milyen könnyű kesztyűben is elkapni a fertőzést

Elképesztő videót készített egy nővér arról, hogyan hordjuk szét az arcunkon a vírust, annak ellenére, hogy hordjuk a kesztyűt.

A Michiganben élő nővér, Molly Lixey, aki korábban kórházi intenzív osztályon dolgozott, nemrégiben egy megdöbbentő videót készített saját Facebook-oldalára. Azt próbálta bemutatni, hogy a kesztyű sem jelent védettséget,amennyiben nem megfelelően használjuk.

A nővér a videóban elmondja, nagyon örül neki, hogy ilyen sokan odafigyelnek a járvány alatt a védelemre, és hordanak maszkot és gumikesztyűt is, azonban, ha nem mosunk kezet rendesen, akkor semmi értelme az egésznek, mivel a védőruhák viselése közben többször is az arcunkhoz érünk.

Molly eljátszotta, hogy éppen az áruházban vásárol, akesztyűre kent egy kis festéket, hogy látszódjon, hova kenheti a kórokozókat, annak ellenére, hogy kesztyűben van. Hiszen ha elővesszük a telefonunkat és összefogdossuk, akkor ugyanúgy hazavisszük a vírust, mintha nem lenne rajtunk semmilyen védőfelszerelés. (Nem hiába javasolja azt egy orvos, hogy inkább egy cetlire írjuk fel a bevásárolni kívánt termékeket, és a mobilunkat hagyjuk a kocsiban, vagy ne is vigyük magunkkal.)

Arról nem is beszélve, hogy ha mindezek után felvesszük a telefont, és az arcunkhoz érintjük, már az arcunkon is ott lehet a vírus, ha pedigbeszállunk a kocsiba, levesszük a kesztyűt,és újra a telefonunkhoz nyúlunk, már a kezünk is megfertőződhetett.

Szóval mi lehet a megoldás?

Természetesen a kézmosás és a fertőtlenítés, illetve hogy nem nyúlkálunk az arcunkhoz és a mobilunkhoz.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: Getty

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...