Azt már korábban megmutattuk, hogy a TikTok nevű videómegosztó alkalmazás nem csak a tinik igényeit elégíti ki, a gasztronómia kedvelői is számtalan szuper praktikát és receptet leshetnek el a rövid kisfilmekből.
Óriási népszerűségnek örvend például Nadia, az olasz tésztakirálynő is, aki bő egyperces videóiban játékos egyszerűséggel mutatja be, hogyan készíthetünk otthon éttermi minőségű, hagyományos olasz ételeket. Sem olaszul, sem angolul nem szükséges tudnod ahhoz, hogy megértsd a módszereket, elég, ha csak figyelsz. Nézzetek meg pár rövid receptvideót ThePastaQueen jóvoltából:
@the_pastaqueen The perfect meat sauce for pasta or lasagna Reply to @kiyankho ##meatsauce ##ragu ##italiansauce ##lasagnasauce ##minivlog
original sound - the_pastaqueen
Vagy itt van ez az elképesztően egyszerű és gyönyörű bruschetta:
@the_pastaqueen Snack time! Follow me on Instagram ##snack ##bruschetta ##quicksnack ##midnightsnack ##italian ##snacking
original sound - the_pastaqueen
A Rómában született nő felmenőinek saját tésztagyára volt az olasz csizma sarkában, Nadia viszont az elmúlt években már Floridában építgette karrierjét, és úgy tűnik, nem hiába. Az igazi olasz temperamentummal megáldott nő főzési technikáját öröm nézni, olyan lazasággal, fesztelenséggel és profizmussal készít el bármilyen itáliai tésztás fogást. Gnocchi, pesztós tészta, klasszikus bolognai spagetti vagy carbonara, ez a háziasszony egy pillanat alatt az eszünkbe vési a legegyszerűbb és egyben legtutibb receptet.
@the_pastaqueen This is how you make Carbonara ##food ##carbonara ##pasta ##thepastaqueen this is the only right way ##tiktokfoodie ##rome
original sound - the_pastaqueen
Nadia-nak saját Youtube-csatornája és Instagram-oldala is van, az igazi hírnévre azonban a TikTokon tett szert, itt ugyanis már több mint 400 ezer ember követi főzős videóit.
@the_pastaqueen Spaghetti al limone for you ##veganpasta ##fyp ##tiktokpartner ##spaghetti need a quick snack? FOLLOW ME ON INSTA, The Pasta Queen
original sound - the_pastaqueen
,,Az élet: a varázslat és a tészta kombinációja" - ez a Fellini-idézet Nadia mottója is, aki rövid, színes és vicces videóival, valamint azzal a pergős "ingrrrredients" felkiáltásával egy pillanat alatt meggyőz téged arról, hogy igazi olasz ételeket készíteni nem is nehéz.
Ezeket olvastad már?
Így készül a szardíniai NOKEDLI, ezúttal sütőtökkel és paradicsommal
Az egyik legfontosabb kérdés, ami felmerül, amikor nekiindulunk felfedezni egy új desztinációt, hogy mit együnk, mit igyunk, mit kóstoljunk. Mi most Szardíniát boncolgatjuk.
Gerzsenyi FlóraKultúrfelvágott: Olasz módra készítettünk gigászi méretű tésztarakottast, amiből az egész...
A fiatal és jóképű Stanley Tucci fehér öltönyben főz – hát kell ennél több? Ha igen, az se baj, az Olasz módra ugyanis az egyik legjobb és leggusztusosabb gasztrofilm.
Rosanics PetraLasagne-leves és spagettilasagne – ismerd meg más oldaláról is az...
Mit hoz az élet, ha éppen a legfontosabb alapanyagod hiányzik? A válasz egyszerű: kitalálsz valami merőben új megoldást, hogy a családod ne maradjon éhen.
GrétiLaktató olasz rakott tészta: ez a cannelloni - ezúttal medvehagymával!
Nem bírunk leállni sem az olasz kajákkal, sem a medvehagymával, így most a kettőt házasítottuk egy ütős, vega tésztaételben!
Dávid