Ez Magyarország legdrágább hamburgere

A legdrágább és a legjobb összetevőkből állítják össze. Igen, ebbe egy nem éppen mindennapi "alapanyag" is beletartozik.

Külföldön hatalmas népszerűségnek örvendenek a különböző luxusburgerek, amelyeknek elengedhetetlen alkotóeleme például az arany. Már Magyarországon is kapható ilyen luxi burger, mutatjuk is, mi van benne és azt is, hogy pontosan mennyit kell mindezért fizetni.

Tele finomságokkal

Kezdjük a bucival, ami tintahaltintával színezett fekete zsemle, rajta madeiramártással (ami egy portugál vörösboros barnamártás). Nézzük a feltéteket! Kerül bele póréhagymacsíra, francia rokfortsajt és magyar hízott libamáj. A húspogácsa darált wagyu marhasteakből készül, amire egy 24 karátos aranylap kerül, élő barna szarvasgombával. Természetesen a mellé járó köret sem mindennapi, ugyanis parmezános-fokhagymás édesburgonyát adnak fokhagymás majonézzel, illetve egy üveg Louis François pezsgőt.

https://www.famousszeged.hu/

A csodás burgert a Szegeden található Famous étteremben alkották meg.

Sok cikket találtam a világ legdrágább hamburgereiről, és azt láttam, hogy ezek ritka, de egyáltalán nem elérhetetlen alapanyagokból készülnek. Gondoltam, akkor miért ne csinálnánk meg mi is” – mondta a Telex.hu-nak Ferkov Lajos, az étterem tulajdonosa.

A 37 990 forintos burgert november 18-tól lehet kapni, de naponta maximum kettőt készítenek belőle, ezért a kóstolás csak előzetes foglalás után lehetséges.

„Azokat célozzuk meg, akik nem a legolcsóbbat keresik, hanem a megfelelő hangulatot. Ennek a rétegnek, akik erre költenek, tehát nem csak önmagában a funkcionális étkezésre, nekik kevésbé érződik meg a pénztárcájukon például a járvány” – mondta Ferkov Lajos.

Ezeket olvastad már?

Luxusnappali a Dunán

Egy menő bulihajó, egy bárpult és egy bőr sarokgarnitúra szerelméből született luxus vízicirkáló tűnt fel a budapesti Duna szakaszon. A neve Dry Martini, ami eleve jó kezdet!

Nosalty

Már az étel is luxus?

Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.

admin

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...