Az egész vendéglátó szektort érzékenyen érintő jelenlegi helyzetben nehéz döntésekre kell felkészülnie mindenkinek, ám a legnehezebbet a 12 éve piacon működő csoport hozta meg, akik szerint a legfontosabb most, hogy a köz érdekében minimalizálni kell minden piaci szereplőnek a koronavírus terjedését. Hétfőtől az összes éttermükben bezárnak, és megszüntetik a helyszíni fogyasztást, és még aznap a lehető legtöbb dolgozó bevonásával elindítják a házhozszállítást a KIOSK és Babel közreműködésével, pozíciótól független egységes bérezéssel.
Tekintettel a kialakult helyzetre, az ikonikus fővárosi vendéglátóipari szereplő 2020. március 16-tól felfüggeszti éttermeinek nyitva tartását. - írja közleményébena budapesti Michelin csillagos Babel Budapest és KIOSK csoport. A finom falatokat mégsem kell nélkülöznünk:házhozszállítással, és a dolgozókat kisegítő intézkedésekkel készül a tulajdonosHlatky Schlichter Hubert és csapata.
“A lakosság érdeke minden gazdasági érdeket felül kell, hogy írjon. Nehéz döntést kellett meghoznom, de a vendégeink és a kollégák egészsége most a legfontosabb. Az előttünk álló nemzetközi minták szerint ma Európában a házhozszállítás a legbiztonságosabb megoldás. Amellett, hogy mindenki számára elérhetővé tesszük a napi melegételt, a bezárásból fakadó gazdasági károkat minimalizálhatjuk, munkát adhatunk a csoportunkon belül dolgozó legtöbb embernek. A menedzsment már több napja home office-ban dolgozik. Akiket mégis szabadságra kell küldenünk egy időre, őket is folyamatos melegétel ellátással, és felvehető mikróhitel lehetőségekkel készülünk támogatni. Bízunk benne, hogy az új szolgáltatásunkat minél többen igénybe veszik, hiszen az lenne a legnagyobb segítség, hogy munkatársaink számára biztosítsuk a tisztes megélhetést.” - mondta a tulajdonos, Hlatky-Schlichter Hubert.
A WOLTon és NetPincér GO-n induló házhozszállítás előkészítésében is a maximális biztonságra törekszenek: minden dolgozó védőruhában - maszkban és gumikesztyűben - dolgozik, a munkaterületeket folyamatos fertőtlenítik, és a csoport - ahogyan eddig is - ellenőrzött, hazai alapanyagokat használ az ételek elkészítésében. A rendeléseket futáron keresztül kiszállítással hétfőtől, vagy az éttermekben kialakított pick-up pontokon, akár már mostantól is átvehetik.
És ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Ezek az éttermek lettek idén a legjobbak - új szereplőknek...
Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2020-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán.
NosaltyA csirkepaprikás magasiskolája – 6 elegáns étterem, ahol érdemes kikérni...
Anya és a Nagymama csirkepaprikását nehéz felülmúlni, ez kétségtelen. Mi mégis tettünk egy próbát: vajon lehetséges étteremben legalább olyan jót enni, mint otthon?
Vass Adrienn7 szuper vidéki étterem, amiket tényleg érdemes meglesned
Budapest után most jöjjön néhány személyes vidéki kedvencünk - ha bepattantok a kocsiba vagy fel a vonatra, szerintünk ezek közül érdeme szemezni, ha éhesek vagytok!
Országh KittiA világhírű étterem egyesek szerint ezzel az ízléstelen fogással túllépett...
Ilyen az, amikor az egyik Michelin-csillagos séf kritizálni kezdi a másikat. Az ok egyszerű: egyikük vegetáriánus fogásokat készít, míg a másik hússal dolgozik.
Macsuga Viktória