Ez lesz a kedvenc mártogatós szószod! – Csak két alapanyagot kell beszerezned hozzá

Unod már a ketchup, mustár, majonéz triót, és azt, hogy a kenyér aljára csak vajat vagy vajkrémet lehet kenni? Mutatunk egy új szószt, ami azonnal a kedvenced lesz!

Legyen reggeli, ebéd vagy vacsora, ez az egyszerű, csupán két hozzávalós mártogatós szósz rengeteg ételhez passzolni fog, legyen szó sült zöldségekről szendvicsekről vagy húsokról.

A szósz a Dijonnaise (dizsonéz)fantázianevet kapta, és ha egy kicsit elmerengünk ezen az ismerős szón, bizony rájöhetünk, hogy a két alapanyag nem lesz más, mint a dijoni mustár és a majonéz!

De mi is az a dijoni mustár?

A dijoni mustárnak az a különlegessége, hogy a mustárlisztet éretlen szőlő levével keverik össze. Összetevői még az ecet, a só és a citromsav. A csípős mustárfajták magjának héját részben vagy teljesen eltávolítják. A dijoni mustárnak három különböző ízű változata létezik: enyhén csípős, közepesen csípős, és extracsípős. A dijoni mustár egyenletes, sima, de grízes állományú mustár, mely barna, illetve fekete mustármagból készül.

A két szószt 1:1 arányban érdemes elkeverni, ezt megkóstolva pedig ízlés szerint szabályozhatod, mennyire szeretnéd mustárosabbá vagy éppen egy kicsit krémesebbé tenni a pasztát.

A Dijonnaise az újdonság varázsával fog hatni, az viszont biztos, hogy nem okoz majd csalódást. Kend szendvicskrémként sonkás vagy húsos szendvicsekbe (melegszenyába is kiváló)!

Pulled pork szendvics

A pulled porkból készült szendvics, ami - szerintem - kenterbe ver minden hamburgert. A szokásos káposztasaláta helyett én most egy brokkolis répasalival tálaltam, de ez nem szentírás, ...

Vagy Hamburgerekbe!

Ultimate burger

Ha hamburgerről van szó, nem kegyelmezünk: összeraktunk egy igazán ütős bbq burgert. Érdemes kipróbálni, imádni fogjátok!

Double BBQ Burger

Ezt a hamburgert igazából több receptből ötletelve alkottuk meg, mindenhonnan loptunk 1-1 ötletet/hozzávalót, ami megtetszett, és ez lett a végeredménye. Ha unjátok a szokványos ...

Gombaburger

Ez egy olyan burger, amiből nem hiányolják még a húsevők sem a húst. Vaskos, aromás portobello gombával készítjük. Ízes, laktató, mégis húsmentes, klasszikus hozzávalókkal.

Esetleg próbáld ki sült csirkemellcsíkokkal vagy sült krumplival!

KFC sült csirke

Állítólag ez a titkos KFC recept. Hogy így van-e, azt tesztelje le mindenki maga, de az tuti, hogy oltári finom!

Vasárnapi sült csirke

A Pancs piacon találtam ezt a helyes kis label rouge csirkét, amit nagy lelkesen megvettem, és a lehető legegyszerűbb módon készítettem el.

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

via thekitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...