Ez lesz a kedvenc mártogatós szószod! – Csak két alapanyagot kell beszerezned hozzá

Unod már a ketchup, mustár, majonéz triót, és azt, hogy a kenyér aljára csak vajat vagy vajkrémet lehet kenni? Mutatunk egy új szószt, ami azonnal a kedvenced lesz!

Legyen reggeli, ebéd vagy vacsora, ez az egyszerű, csupán két hozzávalós mártogatós szósz rengeteg ételhez passzolni fog, legyen szó sült zöldségekről szendvicsekről vagy húsokról.

A szósz a Dijonnaise (dizsonéz)fantázianevet kapta, és ha egy kicsit elmerengünk ezen az ismerős szón, bizony rájöhetünk, hogy a két alapanyag nem lesz más, mint a dijoni mustár és a majonéz!

De mi is az a dijoni mustár?

A dijoni mustárnak az a különlegessége, hogy a mustárlisztet éretlen szőlő levével keverik össze. Összetevői még az ecet, a só és a citromsav. A csípős mustárfajták magjának héját részben vagy teljesen eltávolítják. A dijoni mustárnak három különböző ízű változata létezik: enyhén csípős, közepesen csípős, és extracsípős. A dijoni mustár egyenletes, sima, de grízes állományú mustár, mely barna, illetve fekete mustármagból készül.

A két szószt 1:1 arányban érdemes elkeverni, ezt megkóstolva pedig ízlés szerint szabályozhatod, mennyire szeretnéd mustárosabbá vagy éppen egy kicsit krémesebbé tenni a pasztát.

A Dijonnaise az újdonság varázsával fog hatni, az viszont biztos, hogy nem okoz majd csalódást. Kend szendvicskrémként sonkás vagy húsos szendvicsekbe (melegszenyába is kiváló)!

Vagy Hamburgerekbe!

Esetleg próbáld ki sült csirkemellcsíkokkal vagy sült krumplival!

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

via thekitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek