Ez lesz a kedvenc mártogatós szószod! – Csak két alapanyagot kell beszerezned hozzá

Unod már a ketchup, mustár, majonéz triót, és azt, hogy a kenyér aljára csak vajat vagy vajkrémet lehet kenni? Mutatunk egy új szószt, ami azonnal a kedvenced lesz!

Legyen reggeli, ebéd vagy vacsora, ez az egyszerű, csupán két hozzávalós mártogatós szósz rengeteg ételhez passzolni fog, legyen szó sült zöldségekről szendvicsekről vagy húsokról.

A szósz a Dijonnaise (dizsonéz)fantázianevet kapta, és ha egy kicsit elmerengünk ezen az ismerős szón, bizony rájöhetünk, hogy a két alapanyag nem lesz más, mint a dijoni mustár és a majonéz!

De mi is az a dijoni mustár?

A dijoni mustárnak az a különlegessége, hogy a mustárlisztet éretlen szőlő levével keverik össze. Összetevői még az ecet, a só és a citromsav. A csípős mustárfajták magjának héját részben vagy teljesen eltávolítják. A dijoni mustárnak három különböző ízű változata létezik: enyhén csípős, közepesen csípős, és extracsípős. A dijoni mustár egyenletes, sima, de grízes állományú mustár, mely barna, illetve fekete mustármagból készül.

A két szószt 1:1 arányban érdemes elkeverni, ezt megkóstolva pedig ízlés szerint szabályozhatod, mennyire szeretnéd mustárosabbá vagy éppen egy kicsit krémesebbé tenni a pasztát.

A Dijonnaise az újdonság varázsával fog hatni, az viszont biztos, hogy nem okoz majd csalódást. Kend szendvicskrémként sonkás vagy húsos szendvicsekbe (melegszenyába is kiváló)!

Pulled pork szendvics

A pulled porkból készült szendvics, ami - szerintem - kenterbe ver minden hamburgert. A szokásos káposztasaláta helyett én most egy brokkolis répasalival tálaltam, de ez nem szentírás, ...

Vagy Hamburgerekbe!

Ultimate burger

Ha hamburgerről van szó, nem kegyelmezünk: összeraktunk egy igazán ütős bbq burgert. Érdemes kipróbálni, imádni fogjátok!

Double BBQ Burger

Ezt a hamburgert igazából több receptből ötletelve alkottuk meg, mindenhonnan loptunk 1-1 ötletet/hozzávalót, ami megtetszett, és ez lett a végeredménye. Ha unjátok a szokványos ...

Gombaburger

Ez egy olyan burger, amiből nem hiányolják még a húsevők sem a húst. Vaskos, aromás portobello gombával készítjük. Ízes, laktató, mégis húsmentes, klasszikus hozzávalókkal.

Esetleg próbáld ki sült csirkemellcsíkokkal vagy sült krumplival!

KFC sült csirke

Állítólag ez a titkos KFC recept. Hogy így van-e, azt tesztelje le mindenki maga, de az tuti, hogy oltári finom!

Vasárnapi sült csirke

A Pancs piacon találtam ezt a helyes kis label rouge csirkét, amit nagy lelkesen megvettem, és a lehető legegyszerűbb módon készítettem el.

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

via thekitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...