Ez a legújabb sós tortadivat? Nem semmi trend ütötte fel a fejét

A születésnapi torták és esküvői desszertköltemények tengelyén azt hinné az ember, nem lehet újat mutatni. Az instant tésztából készült emeletes verzió viszont nem semmi!

Sokak szerint nincs is jobb egy finom, forró instant levesnél. Noha ennél lényegesen finomabb összedobni egy könnyű levest, mégis hatalmas rajongótábora van a pár perces tésztás verzióknak, ha tényleg úgy érezzük semmi időnk nincsen.

A műfaj legnagyobb kedvelőinek mennyei manna lehet az új őrület, a torta formába öntött csupa tészta torta. Sok mindent láttunk már, kezdve a tavalyi év legrondább esküvői tortájától a tiszta sajtkorongokból felépülő változatokig.

Képzeljük el a házasodni vágyó pár előkóstolását: mégis milyen ízűek legyenek a szintek? Áfonya, narancsos krém, vagy fehércsokoládé? Ugyan már, ez annyira snassz, legyen inkább csípős, currys, vagy bármilyen más sós fűszerezés instant tésztából!

Az indonéz tot.aw újragondolja az édességeket a Mi Goreng tészta alapanyagából. Fánk, vagy torta, számukra egyik sem akadály. Előbbiből kezdték felépíteni a brandet, majd annyi megrendelésük érkezett speciális alkalmakra, hogy kifejlesztették a több szintes tortacsodákat is.

Vannak egészen mesteri, szép darabok is:

A TOT tortának elnevezett monstrumokat 14-17 csomag tésztából építik meg, és körülbelül 10 fő számára biztosítanak egyedi "desszertet". Az alkotók szerint az inspirációt indonéz anyukáktól lesték el, akik a gyerekek uzsonnás dobozait töltötték fel a finomsággal, amik így felvették az edények alakját.

És kevésbé impozáns, de annál nagyobb szeretettel készült verziók:

Az ízek tekintetében a tulajdonos elmondta, a különlegességekre specializálódtak. Fűszeres rizs, apróra vágott csirke, sózott tintahal és húsgombóc egyaránt szerepelnek az egyes rétegekben. Ahogyan a marhahús, és az olvasztott sajt is nagy kedvencnek számítanak. A következő lépés az lesz, hogy desszertmenüt készítenek majd.

Íme, egy paradicsommal és petrezselyemmel turbózott:

Nos, kinek díszíti az esküvőjét egy hasonlóan formabontó darab? Esetleg egy laza szülinap a barátokkal, tészta-tengerben?

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: tot.aw Instagram

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...