Ez a legjobb egyedényes paradicsomos tészta...és egyben irtó pöpec túrakaja is!

A komolyabb fizikai igénybevétel előtt és után is illik rendes mennyiségű szénhidrátot fogyasztanunk. Ez alól nyilván nem képez kivételt egy durván kiadós túrázás sem!

Szóval én tényleg nem hülyeségből írtam fent, hogy a komolyabb szénhidrátbevitel elengedhetetlen az erőt igénylő mozgások előtt és után is. Egy hosszabb futóverseny előtti este például nagyon sokan pasta-partyt tartanak, hogy legyen energiájuk...jó, mondjuk én utána is, de az már más tészta!

Viszont ha az erdőket és hegyeket járjuk, és nemcsak a Normafától megyünk fel a kilátóig, akkor közben is tolhatunk egy nagyobb tésztaboost-ot az arcunkba.

Egyedényes erdei pasta recept

Mi is ezt tettük múltkor, méghozzá ezzel az egyedényes tésztával, amit a biztonság kedvéért megküldtem zsíros húsokkal is, nehogy véletlenül az elhasznált kalóriamennyiség ne legyen triplán pótolva!

Ami még extrán klassz benne, hogy nagyjából negyed óra alatt fullra készen van, és mivel egyben fő a tészta és a paradicsomszósz, még krémesebb lesz a végeredmény.Ezt már régen ki szerettem volna próbálni, és basszus, működik a csízió. Nagyon örülök, és szerintem otthon is váltok erre az egyedényes módszerre. Főleg ha lesz végre nyári, friss, saját paradicsom is a kertünkben.

Ha pedig a szabadban jártok, csak tűz kell, serpenyő, tészta és pár hozzávaló ehhez a fenséges lakomához. Hétvégén, ha jó idő van, tipli ki a szabadba!

Ezt a Szabadtűz epizódot láttad-e már?

Rament főztem az erdőben, avagy a zacskós leves a mennybe ment

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...