Ez a legjobb egyedényes paradicsomos tészta...és egyben irtó pöpec túrakaja is!

A komolyabb fizikai igénybevétel előtt és után is illik rendes mennyiségű szénhidrátot fogyasztanunk. Ez alól nyilván nem képez kivételt egy durván kiadós túrázás sem!

Szóval én tényleg nem hülyeségből írtam fent, hogy a komolyabb szénhidrátbevitel elengedhetetlen az erőt igénylő mozgások előtt és után is. Egy hosszabb futóverseny előtti este például nagyon sokan pasta-partyt tartanak, hogy legyen energiájuk...jó, mondjuk én utána is, de az már más tészta!

Viszont ha az erdőket és hegyeket járjuk, és nemcsak a Normafától megyünk fel a kilátóig, akkor közben is tolhatunk egy nagyobb tésztaboost-ot az arcunkba.

Egyedényes erdei pasta recept

Mi is ezt tettük múltkor, méghozzá ezzel az egyedényes tésztával, amit a biztonság kedvéért megküldtem zsíros húsokkal is, nehogy véletlenül az elhasznált kalóriamennyiség ne legyen triplán pótolva!

Ami még extrán klassz benne, hogy nagyjából negyed óra alatt fullra készen van, és mivel egyben fő a tészta és a paradicsomszósz, még krémesebb lesz a végeredmény.Ezt már régen ki szerettem volna próbálni, és basszus, működik a csízió. Nagyon örülök, és szerintem otthon is váltok erre az egyedényes módszerre. Főleg ha lesz végre nyári, friss, saját paradicsom is a kertünkben.

Ha pedig a szabadban jártok, csak tűz kell, serpenyő, tészta és pár hozzávaló ehhez a fenséges lakomához. Hétvégén, ha jó idő van, tipli ki a szabadba!

Ezt a Szabadtűz epizódot láttad-e már?

Rament főztem az erdőben, avagy a zacskós leves a mennybe ment

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...