Ez a lány 20 évig CSAK fagyit evett, aztán egyszer csak meggyógyult...mitől?

Van kedvenc ételed? Mit szólnál, ha azt kéne enned húsz éven át? Mármint CSAK azt. Courtney ezt tette...egészen konkrétan fagyin és kolbászon élt.

Van itt egy nő Angliából, bizonyos Courtney Bakter, aki szelektív evési zavarral küzd(ött), mióta él, ami miatt egy egészen bizarr kombót evett 20 évig: kizárólag fagyit és kolbászt. Igen, csakis ezt a két élelmiszertípust volt hajlandó a szájához emelni. A zöldség vagy gyümölcs puszta látványától is öklendezett, sőt, kétségbeesése pánikrohamokig fajult.

Életében nem járt étteremben, beláthatatlan mennyiségű jégkrémet és fagyit fogyasztott, és cirka húsz év elteltével úgy döntött, változtatni kell - nem igazán értjük, ez alatt az idő alatt a család, a barátok és az orvosok hol voltak, vagy hogy hol maradtak a próbálkozások, hogy ezt az enyhén szólva szürreális és veszélyes életmódot és helyzetet kezeljék.

Ezt láttad?

Ezek a Kardashian-diétatippek kivételesen tényleg megállják a helyüket

Szóval végy döntött, részt vesz egy két órás hipnoterápiás kezelésen, ami olyan jól sikerült, hogy azóta több ételtípust is megkóstolt, és végre talán egy igazi randira is elmehet vőlegényével, méghozzá ENNI! VALÓDI ÉTTEREMBE!

"Csak akkor éreztem biztonságban magam, ha fagyit ehettem. Azt gondoltam, hogy ettől sose lehetek rosszul, nem számít "veszélyforrásnak", nem bánthat engem. Minden nap ezt ettem, így a cukorbevitel miatt idővel nyilván egészségügyi problémáim adódtak.

Egy dolgot tudtam ezen kívül bevinni a szervezetembe gyerekkorom óta: kolbászt. Ha mással próbálkoztam, pánikrohamom lett. Tudtam, hogy ez így nem mehet tovább, de sosem jutottam dűlőre, mi legyen a megoldás."

"A környezetem mindig azzal intézte el a dolgot, hogy válogatok, aztán fokozatosan észrevették, hogy már attól is rosszul vagyok, ha csak megpróbálok mást enni. Nem jártam emberek közé sem, mert ez az étrend teljesen röghöz kötött."

És ezt olvastad?

Bulimia nervosa - hogyan ismerhetjük fel a jeleket?

Courtney egyetlen vágya az volt, hogy ugyanúgy tudjon enni és zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasztani, mint más normális ember - végül a hipnózis mellett döntött, és úgy fest, jól tette.

David Kilmurry, elismert angol kognitív viselkedés- és hipnoterapeuta elmondása szerint Courtney már akkor öklendezett, hogy ha a zöldségekről kérdezte.

"Mikor elmesélte, hogy az édesség, ezen belül is a fagyi számára a "safe food", azaz a "biztonságot hozó" étel, tudtam, hogy ez iszonyú messze vezethet, hiszen a páciens ilyenkor teljesen figyelmen kívül hagyja szokása negatív, akár életveszélyes következményeit. "

"Mikor magamhoz tértem a hipnoterápiából, nyugodtnak éreztem magam, és már nem féltem az újfajta ételektől sem, ha elém rakták őket" - meséli a gyógyulás útjára lépett lány.

"Iszonyú izgatottan várom, hogy végre igazi randira menjünk a szerelmemmel!"

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...