Ez a kenyér a koronavírusnak köszönheti bizarr színét

Egy vietnami pékség új fajta kenyereket kezdett el sütni a koronavírus miatt. Hogy miért rózsaszín, és mi köze van az egésznek a rettegett járványhoz? Elmagyarázzuk. 

Ho Si Minh-város Vietnam legnagyobb városa, számunkra egész hihetetlenül hangzik, de megközelítőleg 9 millió ember lakik ebben a metropoliszban. A Saigon folyó partján elterülő város egyik péksége most az internetezők körében is közismert lett rózsaszín kenyerének köszönhetően, amely részben a koronavírus miatt kapta különleges színét.
Mielőtt bármelyik információ félrevinné az olvasót, a kenyér nem azért kapcsolódik a koronavírushoz, mert fertőzött lenne, vagy veszélyes az emberre nézve (hiszen akkor miért állnának tömött sorokban az emberek a bolt előtt?).
A rózsaszín kenyerek sárkánygyümölcsből készülnek, ez a gyümölcs pedig javarészt Vietnamban terem, viszont az egyik legnagyobb megrendelő ország, Kína a koronavírus miatt jelenleg felfüggesztette a két ország közötti kereskedelmet.
Vietnam emiatt alig tudja hova tenni a rengeteg felhalmozódott gyümölcsöt, a Ho Si Minh-városi ABC pékség viszont tökéletes ötlettel állt elő ahhoz, hogy ne vesszen kárba az értékes 'pitaja' (a rózsaszín gyümölcs másik neve).
A pékek a kenyér előállításához a felhasznált víz 60%-át sárkánygyümölcsből készült pürére, divatosabb nevén smoothie-ra cserélték!
A rózsaszín kenyér pár nap alatt olyannyira népszerű lett a város lakóinak körében, hogy azóta napi 20.000 darabot állítanak elő, a vásárlók pedig egy időben maximum ötöt vásárolhatnak. A bizarr pékáruért az emberek hosszú percekig állnak sorba, a Business Insider egyik Vietnamban élő riportere szerint azonban megéri várni, mert kenyér puha és omlós is, és bár nem dominál benne a sárkánygyümölcs íze, mégis van egy kis gyümölcsös beütése.
Úgy tűnik, a koronavírus terjedésével a különböző országoknak, azon belül is a cégeknek és a vállalkozóknak alternatív megoldásokat kell kitalálniuk egyes termékek pótlására. Ilyen "találmány" a rózsaszín kenyér is, mely könnyen meglehet, hogy a vírus lecsengése után is népszerű marad majd.

via Business Insider, címlap: Kate Taylor/ Business Insider

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...