Ez a hosszú élet titka a 100 éves dédnagymama szerint

Egészen meglepő választ adott az idős hölgy arra a kérdésre, minek köszönheti a hosszú életkorát.

Mary Emerson nemrég töltötte be a 100. életévét. Elmondása szerint a matuzsálemi kort úgy sikerült elérnie, hogy rengeteg kolbászos rudat készített és evett meg élete során, és mindig pozitívan gondolkozott. Előbbi állítása miatt a dietetikusok és orvosok valószínűleg csak a fejüket fognák, de az idős hölgy már nagyon fiatalon megkedvelte a sütést, és amíg volt energiája, addig rengeteg kolbászos finomságot készített.

"Még mindig szeretem készíteni őket, egy kis segítséggel" - meséli Mary, aki a különleges sós péksüteményt már inkább csak karácsonykor készíti, unokája segédletével. Szerinte a jó kolbászos rúd titka a megfelelő minőségű hús.

Bár Mary sós sütijéta mai napig nagyon sokan dicsérik, a hölgy részben átért a bolti, éttermi pékáru fogyasztására. Kedvence a Greggs nevű gyorsétteremlánc kolbászos rúdja. Miután a cég megtudta, hogy Mary 100 éves lesz, óriási partit csaptak neki kedvenc pékáruja kíséretében. A hölgy valószínűleg kapott tortát is, de azért egy 100-ast kiraktak neki kolbászos rudakból.

A Greggs vezérigazgatója egy üdvözlőlapot is küldött Marynek, aki nagyon örült a meglepetésének.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via Metro

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...