Ez a háromgyerekes anya elmondja neked, hogyan csökkentette felére családja konyhapénzét

Egy háromgyerekes brit anya felére csökkentette családja konyhapénzét, miután felhagyott azzal, hogy a szupermarketekben vásároljon be. Elmondta, hogy csinálta!

Egy háromgyerekes brit anyukáról ír a Daily Mail nyomán a HVG is, aki néhány trükkel drasztikusan lecsökkentette a családja étkezésére költött költségeket, vagyis a konyhapénzt.

Kate Haigh és családja korábban hetente közel 130 fontot (közel 46.000 forintot) költött az étkezésekre, de ezt mára kevesebb, mint a felére csökkentették, és 60 fontból (azaz nagyjából 21.000 forintból) is ugyanúgy ellátják magukat. A nő azt mondta, egy év alatt mintegy 3000 fontot, azaz egymillió forintot spóroltak meg, miközben ugyanúgy változatosan és egészségesen esznek, és nem kellett igazából lemondaniuk semmiről.

Kate legjobb tippjei a megtakarításhoz:

  • 1. Az anya minden étkezéshez maga állítja elő az ételeket, sosem vesz félkész,- vagy készételeket, sokat rögtönöz.

Elmondása szerint ha tele van a kamra és sokféle alapanyag van otthon, akkor a főzés nem is feltétlenül hosszadalmas folyamat, gyorsan össze lehet dobni valamit. Mint mondta, azzal, hogy ő főz minden étkezéshez amellett, hogy sokat spórolnak, a feldolgozott élelmiszereket is kiiktatták az étrendjükből, ami egészségesebb.

  • 2. A családanya szerint a spórolásnál az egyik legfontosabb, hogy az ételpazarlást megakadályozzák, vagyis hogy minél kevesebbet kelljen kidobni a végén.

Szerinte ezért rossz felfogás az, amit sokan követnek, hogy előre nagy adagokat főznek egy-egy ételből, majd adagonként lefagyasztják. Szerinte ez pazarlás és a kapzsiság egy formája, és ő csak annyit főz a családjának, amennyit egyszerre elfogyasztanak - ez pedig szerinte kevesebb pénzbe is kerül, és a fogyókúrának is jót tehet.

  • 3. Ráadásul az étkezéseknél kis adagokat tálal, hogy kevesebbet hagyjanak a tányéron és kevesebbet pazaroljanak, de mindenki mehet repetázni, aki akar.

Ha valami mégis megmarad, azt másnap próbálja meg újrahasznosítani egy másik ételben, és csak végső esetben fagyasztja le a maradékokat.

  • 4. A nő rengeteg zöldséget használ az elkészített ételekhez, és egy kevés jó minőségű húst, amit online vásárol nagy kiszerelésben.
  • 5. A húst kis adagokban fagyasztva tárolja, így bármikor elő tud belőle venni, ha szüksége van rá.
  • 6. A család alapvetően lemondott arról, hogy szupermarketben vásároljon be, ehelyett online veszik az élelmiszereket nagy adagokban, így mindig van otthon elég alapanyag ahhoz, hogy összedobjanak valamit.
  • 7. Ráadásul úgy döntöttek, a zöldségek és gyümölcsök egy részét maguknak fogják megtermelni, a kertjükben zöldbabot, krumplit, céklát, káposztát és karfiolt termesztenek.

Ezeket olvastad már?

[via DailyMail/HVG]

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk