Ez Gordon Ramsay, Jamie Oliver és Martha Stewart kedvenc húsvéti fogása

Híres séfek kedvenc húsvéti fogásait gyűjtöttük össze. Ne rohanj a boltba, ha hiányzik egy alapanyag, próbáld meghelyettesíteni, vagy válassz másik receptet!

Mit főz Jamie Oliver, Martha Stewart és a többi sztárséf húsvétkor? Utánajártunk, de tudjuk, hogy a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések miatt macerás a külföldi receptekben szereplő alapanyagok beszerzése, ezért könnyebben beszerezhető, esetleg a kamrátokban vagy a hűtőtökben is megtalálható alapanyagokból is mutatunk húsvéti recepteket.

Jamie Oliver csokoládéval töltött bucijai

A brit sztárséf a hagyományos húsvéti fogások mellett angol mazsolás bucikatkészít az ünnepre, melyet néha csokoládéval tölt meg. Az angol receptet ITT találjátok, sajnos kell hozzá élesztő, és elég sok más is, ezért ha nincs mindenből otthon, próbálkozzatok meg ezekkel az élesztő nélküli fogásokkal:

Házi kenyér, élesztő nélkül

Üres polcokkal szemezel a pékségben? Pont előtted kapták le az utolsó élesztőt a boltban? Na, akkor ez a gyors recept pont Neked készült! Se élesztő, se kovász, mindössze 5 ...

Martha Stewart családi sajttortája

Köztudott, hogy Martha Stewart nagyon sok receptet 2007-ben elhunyt édesanyjától,Martha Kostyra-tól lesett el. Big Martha is jól mozgott a konyhában. A húsvétot megelőző szombaton mindig vendégül látta a helyi tiszteletest, aki megáldta az ételt, ami vasárnap és hétfőn az asztalra került. Volt belőle bőven, a Kostyra-családnál került az asztalra babka, főtt tojás és persze torma is. Nem hiányozhat a családi sajttorta sem, ami ún. Farmer's Cheese-ből készül. Ez állagra valahol a krémsajt és a túró között helyezkedik el, leginkább az ordára hasonlít. Mivel ez az alapanyag kevesek számára elérhető, ezért ajánlunk néhány könnyebben elkészíthető sajttorta-változatot:

Pihe-puha japán sajttorta

Pihe-puha, habkönnyű, és az egész világ megbolondul érte.  Igen, ez a japán sajttorta, amihez nem árt, ha van otthon néhány tyúkja az embernek. :)

Gordon Ramsay sült bárányai

Gordon Ramsay húsvéti kedvence a sült bárány, ami sok országban tradicionális ünnepi étel. Az otthonodba zárva aligha tudod beszerezni a bárányhúst, és a kosztpénz szempontjából sem lenne jó döntés vásárolni, ezért maradjunk inkább a mi hagyományos húsvéti ételeinknél:

Ropogós-omlós sült sertéscsülök

Férjem egyik nagy kedvence a ropogós sertéscsülök. Azért én is megeszem. :-)) Most, hogy visszajött pár napja a hideg tavasz, fagyokkal együtt, így egy télbúcsúztató ebédet ...

Nigella Lawson töltött tojása

A szakácsnő kedvenc húsvéti receptje megtalálható a Nigella asztalánál - Az otthoni főzés öröme című receptkönyvében, az étel nem más, mint a töltött tojás. Nigella trükkje annyi, hogy Tabasco-szószt, angol mustárt és olívaolajat használ a töltelékben. Az angol nyelvű receptet ITT találjátok, egy másik változatot pedig a fotóra kattintva érhettek el:

Ina Garten ananászos répatortája

A FoodNetwork egyik népszerű háziasszonya a klasszikus húsvéti receptekért rajong, és mi lehetne hagyományosabb egy tavaszi répatortánál. Ina Garten ezt turbózta fel egy kis ananásszal. Nálunk választhattok a hagyományos és a kicsit extrább csokis változatból is, attól függően, hogy milyen alapanyagaitok vannak otthon. A marcipán répákat a jelenlegi helyzetben elhagyhatjátok!

Csokis répatorta

Vendégségbe készült, nagyon ízlett mindenkinek. Van egy barátnőm, aki nem szereti a csokit, de ezt még ő is megette. :)

Vasárnapi répatorta

A család új kedvence :) Mondanom sem kell, hogy alig éli meg a hétfőt. :) Ajánlom mindenkinek, akik készen állnak egy új ízrobbanásra. Jó étvágyat hozzá! :)

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...