Ez Gordon, Jamie és Nigella 3 TITKOS összetevője a karácsonyi sült krumplihoz

A tökéletes sült vagy tepsis krumpli a karácsonyi köretek sztárja lehet, kicsik és nagyok is imádják. Most híres séfek árulták el, mik az ő titkos receptjeik!

Omlós és egyszerre ropogós külsejű, ugyanakkor ízes és szaftos burgonyát készíteni bizony nem könnyű, nekem is az anyukámé vezet a listán, aki úgy készíti, hogy számomra az érdemelte ki a tökéletes jelzőt. Mindenkinek van egy titkos kis csavar, egy plusz fűszer, vagy egy sütési mód, amitől fenséges és egyedi étel lesz a krumpliból a sütést követően.

Ha őszinték akarunk lenni,akarácsonyi köretek közül kevésbé a zöldségek számítanak kedvencnek, sokkal inkább a finom fűszeres krumplivariációk. Forró olaj? Kacsazsír, vagy netán olívaolaj? Egyáltalán a zsiradék az, ami igazából számít? Kedvenc televíziós sütő-főző műsorainak sztárjai már lerántották a leplet, mi a személyes aduászuk krumplifronton, a Popsugar pedig össze is gyűjtötte őket. Nézzük, az ünnepek közeledtével milyen változatokat próbálhatunk ki.

Krumplis receptjeinkből:

Napraforgómagos sült burgonya

A napokban készítettem egy olyan tepsis burgonyát - ami persze tökéletes lenne egy fűszeres sült mellé- de lévén, hogy megszórtam szezám-, illetve napraforgómaggal, meglocsoltam némi ...

Hasselback burgonya

Szombat este készítettem el, a neten fedeztem fel a receptet, egyszerű és dekoratív vacsinak ígérkezett, amiről nem is gondoltam volna, hogy ennyire finom lesz! Mielőtt nekiálltam volna ...

1. Jamie Oliver

Jamie az ismert és szeretett klasszikusok királya, de egy kis csavart mindig belevisz: ez a kis különlegesség pedig most épp abalzsamecet! Ezzel locsolja meg a krumpliszeleteket a sütés előtt. Ráadásul, aki szemfüles, az aJamie's Italian Christmascímű műsorban már megtudhatta, milyen a fekete sült krumpli, Jamie módra. Ennél a változatnál a szabadban készítés is megadja a pluszt, az ízhez pedig a fokhagyma is hozzáad, nézzétek:

2. Mary Berry

Mary Berry süteményeiért nem lehet nem rajongani, de a krumplija is említésre méltó, reprodukálni viszont nem a legegyszerűbb, a titok kulcsa ugyanis a "maris piper", ami egy burgonyafajta egyenesen az Egyesült Királyságból. Ha nem sikerül beszereznünk, se csüggedjünk, ha a Mary-féle vonalat szeretnénk képviselni, süssük a szeleteket libazsírban, ha pedig időt szeretnénk megtakarítani, 20 percig süssük elő a krumplinkat az előző napon. Másnap majd tökéletesre sütjük!

Belga sült krumpli

A belgák nem nagyon háklisak az ételre, de a krumplihoz nagyon értenek, úgyhogy érdemes tőlük tanulni. Nem vagyok híve az olajban vagy zsírban sütésnek, de a belga stílusú sült ...

3. Gordon Ramsay

Mi másra is számíthatnánk a sokszor mogorva és hirtelen haragú séftől, mint egy kis csípősre? Bizony, Ramsay tanácsa a chili és a kurkuma, ezektől a fűszerektől lesz szerinte feledhetetlen ez az egyszerű fogás. A témában egyébként egy nagyon vicces videót is megosztott, amiben anyukájával készíti el ezt a fogást.

4. Nigella Lawson

Nigella esküszik a libazsírra, akár csak Mary Berry, ám ebből is a nagyon forró változatot részesíti előnyben. Extra forrónak kell lennie a zsiradéknak, mielőtt belekerülnek a krumpliszeletek. És természetesen furcsa lenne, ha nem lenne a dologban egy kis csavar, ami egészen pontosan a búzadara. Sütés előtt ugyanis ebben forgatja meg a krumpliszeleteket, ettől lesz igazán ropogós a végeredmény!

Receptajánló:

Pecsenyeburgonya

A story olyan egyszerű, mint ennek a remek köretnek az elkészítése. Számtalanszor készítünk sütőben sült húsok mellé "vele sült" burgonyát, ezek azonban ritkán elegendőek, mert a ...

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...