Omlós és egyszerre ropogós külsejű, ugyanakkor ízes és szaftos burgonyát készíteni bizony nem könnyű, nekem is az anyukámé vezet a listán, aki úgy készíti, hogy számomra az érdemelte ki a tökéletes jelzőt. Mindenkinek van egy titkos kis csavar, egy plusz fűszer, vagy egy sütési mód, amitől fenséges és egyedi étel lesz a krumpliból a sütést követően.
Ha őszinték akarunk lenni,akarácsonyi köretek közül kevésbé a zöldségek számítanak kedvencnek, sokkal inkább a finom fűszeres krumplivariációk. Forró olaj? Kacsazsír, vagy netán olívaolaj? Egyáltalán a zsiradék az, ami igazából számít? Kedvenc televíziós sütő-főző műsorainak sztárjai már lerántották a leplet, mi a személyes aduászuk krumplifronton, a Popsugar pedig össze is gyűjtötte őket. Nézzük, az ünnepek közeledtével milyen változatokat próbálhatunk ki.
Krumplis receptjeinkből:
1. Jamie Oliver
Jamie az ismert és szeretett klasszikusok királya, de egy kis csavart mindig belevisz: ez a kis különlegesség pedig most épp abalzsamecet! Ezzel locsolja meg a krumpliszeleteket a sütés előtt. Ráadásul, aki szemfüles, az aJamie's Italian Christmascímű műsorban már megtudhatta, milyen a fekete sült krumpli, Jamie módra. Ennél a változatnál a szabadban készítés is megadja a pluszt, az ízhez pedig a fokhagyma is hozzáad, nézzétek:
2. Mary Berry
Mary Berry süteményeiért nem lehet nem rajongani, de a krumplija is említésre méltó, reprodukálni viszont nem a legegyszerűbb, a titok kulcsa ugyanis a "maris piper", ami egy burgonyafajta egyenesen az Egyesült Királyságból. Ha nem sikerül beszereznünk, se csüggedjünk, ha a Mary-féle vonalat szeretnénk képviselni, süssük a szeleteket libazsírban, ha pedig időt szeretnénk megtakarítani, 20 percig süssük elő a krumplinkat az előző napon. Másnap majd tökéletesre sütjük!
3. Gordon Ramsay
Mi másra is számíthatnánk a sokszor mogorva és hirtelen haragú séftől, mint egy kis csípősre? Bizony, Ramsay tanácsa a chili és a kurkuma, ezektől a fűszerektől lesz szerinte feledhetetlen ez az egyszerű fogás. A témában egyébként egy nagyon vicces videót is megosztott, amiben anyukájával készíti el ezt a fogást.
4. Nigella Lawson
Nigella esküszik a libazsírra, akár csak Mary Berry, ám ebből is a nagyon forró változatot részesíti előnyben. Extra forrónak kell lennie a zsiradéknak, mielőtt belekerülnek a krumpliszeletek. És természetesen furcsa lenne, ha nem lenne a dologban egy kis csavar, ami egészen pontosan a búzadara. Sütés előtt ugyanis ebben forgatja meg a krumpliszeleteket, ettől lesz igazán ropogós a végeredmény!
Receptajánló:
Ezeket olvastad már?
10 tipp a tökéletes mézeskalácshoz
Mindig kőkemény lesz a mézeskalácsod, összeragad a tészta, vagy nem sikerül a cukormáz? Akkor most jól figyelj, idén ez nem fog előfordulni!
Országh Kitti5+1 tipp, hogyan főzz, csomagolj és állíts fát karácsonykor, hogy...
Beléptünk az adventi készülődés időszakába, ezért mi előajándéknak egy igazi zero waste útmutatót adunk nektek, hogy széppé és egyben környezetbaráttá tegyük az ünnepet.
Antal Éva Ráhel5 kedves konyhai ajándék, amivel meglepheted a nagyid
Ó, azok az édes nagymamák! Szívünknek olyan kedvesek, ráadásul kiteszik a lelküket értünk...a konyhában is. Könnyítsük meg a dolgukat ezekkel az ötletes ajándékokkal!
Macsuga Viktória11 dolog, amit meg kell tenned decemberben
Az év egyik legmozgalmasabb, de a legszebb időszaka is egyben, szóval az ajándékvásárlás mellett, azért szánj egy kis időt a kikapcsolódásra is.
Liptai Lilla