Ez a Forma-1-es pilóta vág bele vegán burgerek árusításába

Lewis Hamilton, a Forma-1 szupersztárja már régóta nem fogyaszt húst. Ezúttal vegán hamburgerlánc nyitásával száguld a világhír felé.

Lewis Hamilton új piac meghódítását tervezi, szeptember elején startol az a vegán hamburgerlánc Londonban, amelyben résztulajdonosként vállalt szerepet.

A világsztár elkötelezett híve az etikus étkezésnek, egy jó ideje egyre kevesebb állati eredetű ételt és italt fogyaszt, marhát és csirkét pedig már egyáltalán nem eszik.

Az ötszörös világbajnok egy vendéglátással foglalkozó céggel és a Tomasso Chiabra Beyon Meat befektető társasággal közösen indítja el szeptember 2-án a Neat Burgert, ahol kizárólag növényi alapú ételeket szolgálnak majd fel.

A céljuk nemcsak az egyre szélesebb körű vegán közönség étkezési igényeinek kielégítése: a húsevők számára is olyan lehetőséget szeretnének teremteni, ahol bemutathatják, a húsmentes ételek is lehetnek ízletesek és finomak.

via GIPHY

Központi szerepet kap az édesburgonya, a vegán sajtok és a céklával színezett zöldségpogácsa, amihez sárgaborsót használnak fehérjeforrásként.

A szakácsok vegán ételgyártókkal működtek együtt, hogy egészen fantáziadús fogások formájában alkossanak valami újat.

A sztár rendkívül büszke a kezdeményezésre.Maga is lelkes állatvédő, a PETA tavaly az "Év emberének" választotta. A Neat Burgerhez örömmel adta a nevét, a fenntartható táplálkozás és az etikus hozzáállás győzte meg, valamint maga is szeretne több olyan éttermet világszerte, ahol a vegánok számára is megadatik, hogy igazán finom és ízletes hamburgert fogyasszanak.

Az étteremlánc megálmodói bíznak benne, hogy kezdetben Hamilton neve lesz a húzóerő, de természetesen a termékeknek is kifogástalan minőségűnek kell lenniük.

Az elkövetkező két évben további 14 franchise üzlet nyitását tervezik Európában és az Egyesült Államokban.

Kíváncsiak vagyunk, sikerül-e a hírességnek a Forma-1-es pályához hasonló csúcsokat döntenie.

Ezeket olvastad már?

Via theguardian.com, inews.co.uk

Címlapkép: Getty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...