Ez az étterem lett a világ legjobbja - a celebséf Massimo Bottura ismét tarolt

Massimo Bottura 3 Michelin-csillagos étterme immáron másodszorra lett a világ legjobb étterme.

Tegnap derült ki, hogy a World's 50 Best Restaurants listáján mely éttermek a legnagyobb befutók szerte a világból - és természetesen azt is megtudhattuk, hogy ki az abszolút győztes.

Az El Celler de Can Roca második lett, a francia Mirazur lett a harmadik, míg a tavalyi első helyezett Eleven Edison Park negyedik helyen végzett.

Massimo Bottura

Első helyen nem más szerepel, mint Massimo Bottura 3 Michelin-csillagos étterme, az Osteria Francescana - a hely egyébként 2016-ban is győzedelmeskedett.

Nézzétek meg az étterem honlapját itt.

Az étteremben egy kétszemélyes vacsora borkínálattal együtt körülbelül 1000 dollárba, cirka 279 ezer forintba kerül.

Az Eleven Madison Park a negyedik helyre szorult, a francia Mirazur a harmadik lett, a Roca-fivérek pedig a második helyen végeztek.

A legjobb tíz közé került még két latin-amerikai és egy ázsiai étterem is.

Massimo Bottura:

A világ legjobb séfei közt van számon tartva, étterme, a 3 Michelin-csillagos Osteria Francescana másodszor lett a világ legjobb étterme - egyébként az olasz Modenában található. AZ 55 éves Bottura itt is nőtt fel, többen a Chef's Table című sorozat indító epizódjából ismerték meg. A sztárséfet valódi celebként ünneplik a gasztrofanok. Nemrégiben nálunk járt, a Brain Bar konferencia vendégeként.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

forrás diningguide

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...