A japán Yuzuan étterem vendégei új kedvencet rendelhetnek a vacsorájuk végeztével. A meleg nyári napokon sokaknak jól esik egy kis lágy, vaníliás, gyömbéres fagyi, amit a vendéglő séfje roston enyhén megsütött bonitófilével (csíkoshasú tonhal) kombinál. Jár mellé néhány vastag fokhagymaszelet is, ami ennek a halnak tradicionális kísérője.
A gyömbér, fokhagyma és bonitó Japánban jól ismert triójával feldobott fagyittöbbféle szezonális zöldséggel és gyümölccsel tálalják. Minden összetevő a vendéglőnek is helyet adó Kochi Prefektúrából származik. Az egyetlen nem lokális hozzávaló az a csokival bevont, Pocky márkájú kekszrudacska, ami Japánban igazi kultikus csemege.
A desszert hihetetlenül népszerű, sokan rendelik ezt a Yuzuanban. A SoraNews szerint
nem csupán a fogás egzotikuma vonzó, hanem az ízkombináció is világbajnok.
A leheletnyi gyömbér jól kiegészíti a fagyi édességét, és ennek a visszafogottságnak jó ellenpontot képez a határozott, erős ízű hal.
Azoknak, akik az egész vacsorájukat a halas fagyi jegyében szeretnék elkölteni, az étterem komplett menüt kínál erre a fogásra alapozva: rizs, miso leves és egy gombóc matcha-teás fagyi egészíti ki a gyömbéres, bonitós különlegességet.
Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?
Kicsit sem bánjuk, hogy ez az építész lány szakmát váltott és újhullámos cukrász lett