Ez a bisztró lehet a diétázók mekkája: egy szendvicsező, ahol nincs kenyér a szendvicshez!

A szendvicsek alapételek a hétköznapi menüben, de vajon mit tehetünk, ha nem szeretnénk kenyeret enni? Született erre a dilemmára egy különleges megoldás.

Sok fogyni vágyó első lépésként a kenyeret hagyja el az étrendjéből. Ezzel a koncepcióval repülnek is a szendvicsek a menüből, hiszen szendvics-e egy szendvics kenyér nélkül?

Az USA-beli New Jersey állam városkájában, Haddon Townshipben található Elsie's szendvicsező megálmodói szerint igen.

via GIPHY

Ebben a kis étteremben ugyanis a szendvicsbe-valókat savanyúuborkák közé teszik. Bizony! Egy nagy - saját, házi receptúrájuk szerint savanyított - savanyúuborkát hosszában félbevágnak, és megtöltik minden földi jóval: sonkával, sajttal, sülthús-szeletekkel, szalámival, mustárral, falafellel, hummussal és sok-sok zöldséggel.

Jól hangzik, ugye?

Ha pedig valaki éppen nem ilyen szendvicset szeretne, hanem kicsit változtatna az arányokon, van lehetőség kis tekercsekből is összeállítani a reggelire vagy ebédrevalót.

Az biztos, hogy aki rendszeresen jár ide, annak nem kell aggódnia a napi zöldségbevitele miatt, de ha fogyni szeretnél vagy csak odafigyelsz a szénhidrátbeviteledre, akkor is jó választás lehetne egy ilyen szendvics. Itthon - sajnos - még nincs ilyen szendvicsező, de persze nem akkor probléma ez, hiszen bármikor készíthetünk magunknak ilyen uborkaalapú szendvicseket. Ráadásul nyakunkon a kovászosuborka-szezon, legkésőbb akkor muszáj kipróbálnia mindenkinek!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...