Meglepő, ám a fenntarthatóság felé tartó úton kifejezetten merész, egyben bölcs döntést hozott az Ovolo Hotels, világszerte népszerű hotellánc vezetése, amikor úgy határozott, egy teljes évre száműzi éttermeiből a húst, és vegetáriánus menüsort kínál vendégeinek. A kihívást október 1-ével indították el, Ausztráliában és Hong Kongban működő egységeikben.
A lánc egyes éttermei egyébként már régebb óta a növényi alapú étrend felé fordultak, így például Veda névre keresztelt egységük indulásától kezdve a vegetáriánus konyha kedvelőinek egyik kedvenc helye. A tulajdonosok és a séfek azt szeretnék elérni, hogy, ahogy fogalmaznak, "ne csak magunknak, a bolygónknak is tegyünk jót" azzal, hogy nem fogyasztunk húst.
A kísérletet, főleg a Covid-19 árnyékában sokan merész döntésnek tartják, hiszem a turizmus jelentősen visszaszorult, így a vendégek egy részének elvesztéséhez is vezethet a nem mindennapi vállalás. Ugyanakkor Girish Jhunjhnuwala, a hotellánc igazgatója bizakodó.
A döntést a kiadott közleményben azzal indokolták, hogy egy etikusabb hozzáállást szeretnének képviselni a gasztronómiában."Az étkezés és az ízletes ételek és borok elfogyasztása nagy társasággal az élet egyik legegyszerűbb öröme" - mondta Jhunjhnuwala. „Tudatában akarunk lenni annak, amit fogyasztunk, és szeretnénk a lehető legjobban gyakorolni a fenntarthatóságot, ez nagy hatással van az emberiségre is, nem csak a környezetre."
Ezeket olvastad már?
Egy titkos hozzávalótól olyan lesz a sütőben készült rántott hús,...
Aki most nagyon egészségtudatos hozzávalóra gondol, az lapozzon tovább...a többiek viszont figyeljenek, mert isteni lesz!
Brecz JuditÍgy készül szerintünk a legfinomabb frankfurti leves
A frankfurti leves az egyik legnépszerűbb recept oldalunkon, éppen ezért most megmutatjuk, hogyan lehet igazán finoman elkészíteni ezt a gyors, laktató, ízletes ételt.
NosaltyMi a különbség a müzli és a granola között?
Szereted a különleges reggeliket? A granolát vagy a müzlit eszed szívesebben?
Jenei GrétaEddig sosem látott újítással rukkolt elő a Burger King
Arra eddig még nem volt példa a világ történetében, hogy egy gyorsétteremlánc betétdíjas csomagolással adta volna ki ételeit és italait. Végre itt egy új, környezetkímélőbb kezdeményezés!
Masszi- Rigó CsillaCímlapfotó: Veda étterem/Ovolo Hotels