Ez az első hotellánc, amelyik bevállalta, hogy egy évig csak vegetáriánus menüt kínál

Októbertől kezdte meg az egy éves kihívást az Ovolo hotellánc, miszerint egyes éttermeiben a vendégeknek kizárólag növényi alapú menüsort szervíroz.

Meglepő, ám a fenntarthatóság felé tartó úton kifejezetten merész, egyben bölcs döntést hozott az Ovolo Hotels, világszerte népszerű hotellánc vezetése, amikor úgy határozott, egy teljes évre száműzi éttermeiből a húst, és vegetáriánus menüsort kínál vendégeinek. A kihívást október 1-ével indították el, Ausztráliában és Hong Kongban működő egységeikben.

A lánc egyes éttermei egyébként már régebb óta a növényi alapú étrend felé fordultak, így például Veda névre keresztelt egységük indulásától kezdve a vegetáriánus konyha kedvelőinek egyik kedvenc helye. A tulajdonosok és a séfek azt szeretnék elérni, hogy, ahogy fogalmaznak, "ne csak magunknak, a bolygónknak is tegyünk jót" azzal, hogy nem fogyasztunk húst.

A kísérletet, főleg a Covid-19 árnyékában sokan merész döntésnek tartják, hiszem a turizmus jelentősen visszaszorult, így a vendégek egy részének elvesztéséhez is vezethet a nem mindennapi vállalás. Ugyanakkor Girish Jhunjhnuwala, a hotellánc igazgatója bizakodó.

A döntést a kiadott közleményben azzal indokolták, hogy egy etikusabb hozzáállást szeretnének képviselni a gasztronómiában."Az étkezés és az ízletes ételek és borok elfogyasztása nagy társasággal az élet egyik legegyszerűbb öröme" - mondta Jhunjhnuwala. „Tudatában akarunk lenni annak, amit fogyasztunk, és szeretnénk a lehető legjobban gyakorolni a fenntarthatóságot, ez nagy hatással van az emberiségre is, nem csak a környezetre."

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Címlapfotó: Veda étterem/Ovolo Hotels

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...