Ez az egy ábra segít, hogy tökéletesre süsd a sütőben a zöldségeidet

Semmi másra nincs szükséged, csak hogy tudd, mennyi az előkészítési, fűszerezési és sütési idő.

Nagyon vékony a határ a tökéletesen megfőzött, megsütött zöldség, a félig nyers és a túl puha között. A zöldségek alapvetően nagyon finomak, ha jól fűszerezed, és megfelelően sütöd vagy főzöd őket, de nagyon nehéz elrontani a folyamat bármely pontját. Az alábbi infografika segíthet abban, hogy legközelebb a legtöbbet hozd ki a köretből.

Mindegyik zöldséget vágd fel (kivéve a spárgát és a kelbimbót, értelemszerűen), és legalább húsz percet áztasd az olívaolajos, fűszeres pácban! A sütőpapíron úgy terítsd szét őket, hogy a darabkák minél kevesebbet érintkezzenek egymással. Ne felejtsd el azt sem, hogy a tökéletes eredményhez néha meg kell forgatnod a zöldségeket, hogy minden oldaluk megfelelően átsüljön.

Sütőtől függően apró változások lehetnek a sütési időben, de ezt előbb-utóbb te is ki tudod majd tapasztalni. A lényeg, hogy nagyjából ennyi ideig süsd a fent feltüntetett zöldségeket, így garantáltan nem lesznek sem félig nyersek, sem túl puhák!

Ezeket olvastad?

Ezeket olvastad már?

via

Címlapfotó: Getty

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...