Nagyon vékony a határ a tökéletesen megfőzött, megsütött zöldség, a félig nyers és a túl puha között. A zöldségek alapvetően nagyon finomak, ha jól fűszerezed, és megfelelően sütöd vagy főzöd őket, de nagyon nehéz elrontani a folyamat bármely pontját. Az alábbi infografika segíthet abban, hogy legközelebb a legtöbbet hozd ki a köretből.
Mindegyik zöldséget vágd fel (kivéve a spárgát és a kelbimbót, értelemszerűen), és legalább húsz percet áztasd az olívaolajos, fűszeres pácban! A sütőpapíron úgy terítsd szét őket, hogy a darabkák minél kevesebbet érintkezzenek egymással. Ne felejtsd el azt sem, hogy a tökéletes eredményhez néha meg kell forgatnod a zöldségeket, hogy minden oldaluk megfelelően átsüljön.
Sütőtől függően apró változások lehetnek a sütési időben, de ezt előbb-utóbb te is ki tudod majd tapasztalni. A lényeg, hogy nagyjából ennyi ideig süsd a fent feltüntetett zöldségeket, így garantáltan nem lesznek sem félig nyersek, sem túl puhák!
Ezeket olvastad?
Ezeket olvastad már?
17 sült zöldség, a tökéletes köret!
Miért kéne mindig panírozni, bundázni? Süsd meg zöldségeidet kevés olajon vagy sütőben, tunkold szuper mártogatósba, vagy egyél mellé egy szelet húst, isteni lesz!
Nosalty5 pofonegyszerű tipp, hogy finomabb legyen a sült zöldség
A zöldségek sütésénél nem mindig érezzük elég ízletesnek a végeredményt. Tartsd be ezt az 5 tippet, hogy ez megváltozzon!
Macsuga Viktória9 roppanós sült zöldség, amit grillen is elkészíthetsz
Nem csak a húsok mutatnak jól grillen. Tegyél melléjük cukkinit, gombát, padlizsánt vagy kukoricát, így a köreted is kipipálhatod!
Nosalty11 ízletes sült zöldség és sajt, amit nyáron a legjobb...
A következő fogásokat bátran ajánljuk mindenkinek, aki nem szeretné a nyári hőségben hússal teletömni magát. Íme 11 tökéletes grillfogás!
NosaltyCímlapfotó: Getty