Ez a 3 legjobb Starbuckos téli forróital receptje - készítsd el otthon a kedvenced, házilag!

Nem kell lemondanod a kedvenc Starbucks italaidról, ha éppen nem tudsz betérni egy kávézóba! Itt a téli szezon 3 legnépszerűbb Starbucks italának receptje, figyelj! (x)

Tudtad, hogy akkor sem kell lemondanod a kedvenc Starbucks italaidról, ha éppen nem tudsz betérni egy kávézóba? Most megismerheted a téli szezon három legnépszerűbb Starbucks italának receptjét, így meglepheted a szeretteidet egy igazi finomsággal, és felejthetetlenné teheted a karácsonyt is.

Ha a recepteket egyszerűsíteni szeretnéd, az italokat elkészítheted a Starbucksban kapható szirupok segítségével is, amelyek a karácsonyi ünnepek előtt lesznek elérhetőek a kávézókban.

Gingerbread Latte

Gingerbread latte

Az édes és gyömbéres fűszerek mézeskalácsos ízei keverednek a klasszikus eszpresszóval és gőzölt tejjel. Ezt koronázza meg a földimogyoróval megszórt tejszínhab, mely megidézi a karácsony varázslatos hangulatát.

Ennek az italnak, és a többinek is az alapja a Starbucks karácsonyi szemes kávéja, amelyet beszerezhetsz bármelyik Starbucks kávézóban, melyeket kérésedre helyben ledarálnak neked. A Starbucks Christmas Blend és a Christmas Blend Espresso Roast szemeskávé-keverékeket kifejezetten a karácsonyi ételek és italok ízvilágához alkották meg, így garantált a siker.

Amire szükséged lesz:

- tej (amilyet szeretnél, bár mandula- és kókusztejjel ebben az esetben nem biztos, hogy a legfinomabb eredményt kapod)- tejhabosító vagy lábas- egy adag eszpresszó- mézeskalács-fűszerkeverék vagy Gingerbread szirup

Ha kotyogós kávéfőződ van, nagyon egyszerű dolgod lesz. A szokott módon töltsd meg a szűrőt kávéval, és a felső réteget szórd meg enyhén a mézeskalácsos fűszerkeverékkel. Így amikor lefő a kávé, egy ízesített feketét kapsz, aminek isteni mézeskalácsillata lesz.

A tejet melegítsd fel a szokásos módon, de ne hagyd felforrni. Ha már kellően meleg, egy botmixerrel vagy tejhabosítóval keverd selymesre. Ha Te beszerezted a Strabucks Gingerbread szirupot, add a tejhez, és azzal habosítsd.

Amennyiben kapszulás vagy instant kávét fogyasztasz, a fűszerkeveréket a tejhez kell hozzáadni fokozatosan és folyamatosan kevergetve, amíg a kívánt hőmérsékletet el nem éred.

Ha elkészültél a tejjel, lassan öntsd bele egy bögrébe, hogy ne essen össze a hab, majd ezután add hozzá az elkészített eszpresszót.

Ha jól csináltad, egy rétegzett italt fogsz a kezedben tartani. Egy kis reszelt szerecsendióval vagy földimogyoróval díszítsd a habot.

Toffee Nut Latte

Toffee Nut Latte

Az édes karamell gazdag, vajas ízét pörkölt diófélékkel ötvözik, majd keverik sima eszpresszóval és bársonyosan lágy tejjel. A tetején a tejszínhab és a mogyorószórás csak Rád vár!

Amire szükséged lesz:

- tej (laktózmentes, szója- vagy mandulatej is lehet)- egy adag eszpresszó- Toffee Nut szirup

A tejet melegítsd fel a szokott módon, és ha már elérte a megfelelő hőmérsékletet, add hozzá a Toffe Nut szirupot, és azzal együtt habosítsd.

Készíts egy eszpresszót, de a cukrot ez esetben elhagyhatod, hiszen a karamellszirup önmagában is elég édes.

A karamellás tejet öntsd ki egy bögrébe, ezután add hozzá a presszót. Az igazi Starbucks-élményért koronázd meg tejszínhabbal, és szórj a tetejére pörkölt mogyorót!

Fudge Hot Chocolate

Fudge Hot Chocolate

Mi lehet jobb, mint bekuckózni egy bögre forró csokival a hideg téli napokon? Ez az ital magába foglalja mindazt, ami teljessé teszi az ünnepeket: krémesen lágy, mélybarna csokoládé selymesre gőzölt tejjel. A tetején lévő pehelykönnyű tejszínhab aranyszórást kap, mely megidézi a karácsonyi csillogást.

Amire szükséged lesz:

- tej (laktózmentes, mandula- vagy szójatej is lehet)- jó minőségű tejcsokoládé vagy instant forrócsokipor- tejszínhab

A vajkaramellához:

- 150 g cukor (barna- vagy nádcukorral még finomabb)- 150 ml tejszín- 3 dkg méz- 3 dkg vaj

Melegíts fel kb. feleannyi tejet, mint ahány bögre forró csokit szeretnél. Egy lábas lobogó víz felett olvaszd meg a tejcsokoládét. Azért fontos, hogy tejcsokoládét használj, mert az étcsokoládéval egy kesernyés, fojtó ízt kapna ez az alapvetően édes ital.

A vajkaramell elkészítéséhez minden hozzávalót tegyél egy lábasba, és alacsony lángon, 20-30 percig folyamatosan kevergesd. Itt különösen fontos az állandó jelenlét, hiszen a cukor nagyon könnyen leéghet.

Öntsd bele a megolvadt csokit a forró tejbe, és alacsony lángon folyamatosan kevergesd, amíg egy selymes, homogén állagot nem kapsz, majd hagyd egy kicsit pihenni, ezután keverd el a vajkaramellel.

Ha már fogyasztható hőmérsékletű, keresd meg a legnagyobb bögrédet, és töltsd meg ezzel az igazán kényeztető csokis finomsággal, tegyél rá annyi tejszínhabot, amennyi jólesik, és élvezd ki az ünnepek minden percét!

Tudj meg többet a Starbucks téli finomságairól itt!

Ezt láttad már ízHUSZÁR magazinon?

Megmutatjuk, miért éri meg a Starbucksban dolgozni - Ott jártunk, és egy csomó titokra fény derült

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...