Tudtad, hogy akkor sem kell lemondanod a kedvenc Starbucks italaidról, ha éppen nem tudsz betérni egy kávézóba? Most megismerheted a téli szezon három legnépszerűbb Starbucks italának receptjét, így meglepheted a szeretteidet egy igazi finomsággal, és felejthetetlenné teheted a karácsonyt is.
Ha a recepteket egyszerűsíteni szeretnéd, az italokat elkészítheted a Starbucksban kapható szirupok segítségével is, amelyek a karácsonyi ünnepek előtt lesznek elérhetőek a kávézókban.
Gingerbread Latte
Az édes és gyömbéres fűszerek mézeskalácsos ízei keverednek a klasszikus eszpresszóval és gőzölt tejjel. Ezt koronázza meg a földimogyoróval megszórt tejszínhab, mely megidézi a karácsony varázslatos hangulatát.
Ennek az italnak, és a többinek is az alapja a Starbucks karácsonyi szemes kávéja, amelyet beszerezhetsz bármelyik Starbucks kávézóban, melyeket kérésedre helyben ledarálnak neked. A Starbucks Christmas Blend és a Christmas Blend Espresso Roast szemeskávé-keverékeket kifejezetten a karácsonyi ételek és italok ízvilágához alkották meg, így garantált a siker.
Amire szükséged lesz:
- tej (amilyet szeretnél, bár mandula- és kókusztejjel ebben az esetben nem biztos, hogy a legfinomabb eredményt kapod)- tejhabosító vagy lábas- egy adag eszpresszó- mézeskalács-fűszerkeverék vagy Gingerbread szirup
Ha kotyogós kávéfőződ van, nagyon egyszerű dolgod lesz. A szokott módon töltsd meg a szűrőt kávéval, és a felső réteget szórd meg enyhén a mézeskalácsos fűszerkeverékkel. Így amikor lefő a kávé, egy ízesített feketét kapsz, aminek isteni mézeskalácsillata lesz.
A tejet melegítsd fel a szokásos módon, de ne hagyd felforrni. Ha már kellően meleg, egy botmixerrel vagy tejhabosítóval keverd selymesre. Ha Te beszerezted a Strabucks Gingerbread szirupot, add a tejhez, és azzal habosítsd.
Amennyiben kapszulás vagy instant kávét fogyasztasz, a fűszerkeveréket a tejhez kell hozzáadni fokozatosan és folyamatosan kevergetve, amíg a kívánt hőmérsékletet el nem éred.
Ha elkészültél a tejjel, lassan öntsd bele egy bögrébe, hogy ne essen össze a hab, majd ezután add hozzá az elkészített eszpresszót.
Ha jól csináltad, egy rétegzett italt fogsz a kezedben tartani. Egy kis reszelt szerecsendióval vagy földimogyoróval díszítsd a habot.
Toffee Nut Latte
Az édes karamell gazdag, vajas ízét pörkölt diófélékkel ötvözik, majd keverik sima eszpresszóval és bársonyosan lágy tejjel. A tetején a tejszínhab és a mogyorószórás csak Rád vár!
Amire szükséged lesz:
- tej (laktózmentes, szója- vagy mandulatej is lehet)- egy adag eszpresszó- Toffee Nut szirup
A tejet melegítsd fel a szokott módon, és ha már elérte a megfelelő hőmérsékletet, add hozzá a Toffe Nut szirupot, és azzal együtt habosítsd.
Készíts egy eszpresszót, de a cukrot ez esetben elhagyhatod, hiszen a karamellszirup önmagában is elég édes.
A karamellás tejet öntsd ki egy bögrébe, ezután add hozzá a presszót. Az igazi Starbucks-élményért koronázd meg tejszínhabbal, és szórj a tetejére pörkölt mogyorót!
Fudge Hot Chocolate
Mi lehet jobb, mint bekuckózni egy bögre forró csokival a hideg téli napokon? Ez az ital magába foglalja mindazt, ami teljessé teszi az ünnepeket: krémesen lágy, mélybarna csokoládé selymesre gőzölt tejjel. A tetején lévő pehelykönnyű tejszínhab aranyszórást kap, mely megidézi a karácsonyi csillogást.
Amire szükséged lesz:
- tej (laktózmentes, mandula- vagy szójatej is lehet)- jó minőségű tejcsokoládé vagy instant forrócsokipor- tejszínhab
A vajkaramellához:
- 150 g cukor (barna- vagy nádcukorral még finomabb)- 150 ml tejszín- 3 dkg méz- 3 dkg vaj
Melegíts fel kb. feleannyi tejet, mint ahány bögre forró csokit szeretnél. Egy lábas lobogó víz felett olvaszd meg a tejcsokoládét. Azért fontos, hogy tejcsokoládét használj, mert az étcsokoládéval egy kesernyés, fojtó ízt kapna ez az alapvetően édes ital.
A vajkaramell elkészítéséhez minden hozzávalót tegyél egy lábasba, és alacsony lángon, 20-30 percig folyamatosan kevergesd. Itt különösen fontos az állandó jelenlét, hiszen a cukor nagyon könnyen leéghet.
Öntsd bele a megolvadt csokit a forró tejbe, és alacsony lángon folyamatosan kevergesd, amíg egy selymes, homogén állagot nem kapsz, majd hagyd egy kicsit pihenni, ezután keverd el a vajkaramellel.
Ha már fogyasztható hőmérsékletű, keresd meg a legnagyobb bögrédet, és töltsd meg ezzel az igazán kényeztető csokis finomsággal, tegyél rá annyi tejszínhabot, amennyi jólesik, és élvezd ki az ünnepek minden percét!
Tudj meg többet a Starbucks téli finomságairól itt!
Ezt láttad már ízHUSZÁR magazinon?
Megmutatjuk, miért éri meg a Starbucksban dolgozni - Ott jártunk, és egy csomó titokra fény derült