Ez a 18 recept valahol csúnyán elhasalt, de legalább sírva megnevettet

Van, hogy mindenre elszántak vagyunk, és mindent bele is adunk, mégsem azt kapjuk, amire feltettük a fél napunkat. Igen, ez kétségbeejtő tud lenni. De nem vagy egyedül!

Ugye veled is előfordult már, hogy kikerested az álomreceptet, nekiálltál a sütésnek és főzésnek, miközben a fejedben már ott nyugtáztad, hogy most úgy lenyűgözöd a barátokat a konyhai tudományoddal, hogy ezentúl mindenki a te főztöd után sóvárog majd?! Sőt, az elkészítés közben már a lelki szemeiddel le is fotóztad a végeredményt, amit fejben már meg is osztottál az Instagramon is, a rá érkező lájkok láttán pedig már alig győzted kapkodni fejed, nem hogy a szóbeli és kommentbeli dícséreteket fogadni.

Közben csörög a konyhai vekker, lejárt a sütési idő. Húzod az edényfogó-kesztyűt, magabiztosan kiveszed a minden bizodalmaddal teli mestermunkád a sütőből, de ahogy meglátod, nem hogy literekben mérhető víz ver le, de a végeredmény láttán a könnyeid is potyogni kezdenek. Közben megnyitod újra a recept tökéletes fotóját, hasonlítgatod, méricskéled a sajátodhoz, de valld be, hogy ekkor már azon gondolkodsz, hogy ezt hogyan fogod megmagyarázni a barátoknak, mi lesz a lájk-cunamival, és a kezet csókoló rajongókkal...

Ugye ismerős a helyzet?

Megnyugtatunk, sosem vagy egyedül!

Igaz, ha sokszori próbálkozás után még mindig a fenti jelenet játszódik le a konyhádban, talán jobb, ha más hobbi után nézel, de amíg képes vagy jóízűen nevetni magadon és mások tökéletlen igyekezetén, addig rossz ember nem lehetsz, csak egy rajtad kívülálló erő ártatlan áldozata.

Ők is áldozatul estek, figyeld csak!

A BuzzFeed ugyanis megkérte olvasóit, hogy küldjék el nekik saját sztorijukat a kiválasztott recepttel, és persze az elfuserált végeredmény fotójával, hogy ha bár nem is sikerült pont olyanra, mint amilyenre szerettük volna, legalább együtt nevessünk saját kálváriánkon.

És ezt olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...