Extrém módon sütött kolbászt néhány fiatal – ezt inkább nem csináljuk utánuk

Szokatlan módszert választott a sütögetéshez néhány izlandi fiatal. Egy kitörő vulkán végülis nemcsak látványosság, hanem konyha is lehet.

Izland délnyugati részén múlt héten, több mint 800 év után kitört egy vulkán. Az esemény persze sok nézelődőt vonzott a környékre, akik közül néhányan kipróbálták, milyen a láván főzni.

Ugyan fantasztikus élmény lehet, egyáltalán nem veszélytelen láván főzni. Az önjelölt szakácsokban azonban kevés félelem lehetett: kolbászokkal és pillecukorral felszerelkezve vágtak neki az útnak az aktív lávafolyam felé. Élményükről beszámoltak a helyi médiának.

Abszolút lélegzetelállító. Elég rossz szaga van. Számomra a legmeglepőbb dolog a láva narancssárga színe volt: sokkal mélyebb, mint amire számít az ember

- mondta a 21 éves Ulvar Kari Johannsson.

A hatóságok nem sokkal az eset után közleményt adtak ki a lakosság biztonsága érdekében. Felhívták a figyelmet arra, hogy a vulkánkitörés nagyon veszélyes jelenség.

Izlandon amúgy nagy hatással van a vulkáni aktivitás a gasztronómiára. Egy kis településen például, ahol rengeteg termálvizes forrás található, egy leleményes helyi pék kenyereket kezdett sütni a gejzírek mellett.

A földbe ásott rozskenyér receptje több száz éve ismert a faluban, generációkon át vándorol. 24 óráig sül a talaj alatti hőben, állaga tömör, süteményszerű. Igazán különleges találmány.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Érdekességek a világ minden tájáról itt:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...