Expressz vacsorák karácsonyra

Elszaladt melletted az adventi készülődés, és csak most észleled, hogy holnap már itt a karácsony, és nincsen semmi megtervezve? Nos, az ünnepi menüben segíthetünk! 

Last minute karácsonyi receptek! Négy olyan ételhez adunk tippet, amit akkor is összedobhatunk, ha nincsen különösebb konyhai előéletünk, és jellemző ránk, hogy csak a szupermarket nyitva tartásának utolsó óráiban, dec. 24-én délelőtt jutunk el a bevásárlásig. Mégis mit lehet ennyi idő alatt kitalálni, ami finom, de picit elrugaszkodik a hétköznapoktól?

Karácsonyi lazac

A lazacot nagyon sokan imádjuk, és mára egyre több hazai háztartásban fogyasztjuk. A halvacsorát ezzel a recepttel simán kimaxolhatjuk, sóréteg és nagyon finom, friss fűszerek gondoskodnak az ízesítésről - a kapor különösen jól illik hozzá!

Karácsonyi lazac

Ne féljünk az elkészítésétől. A halat összerakni kb. 10 percet vesz igénybe, aztán már tolhatjuk is a sütöbe. Kimondottan az ünnepekre való. Főleg azoknak, akik nem akarnak órákat ...

Mézes-mustáros csirkecombok

Ha az ünnepekkor sem tudunk - vagy nem is szeretnénk - lemondani a jól bevált baromfihúsról, akkor legalább variáljuk egy picit: nem kell eltántorodni az ötlettől, a mézben és mustárban pácolt csirkecombok isteni finomak és nagyon egyszerűen összedobhatóak, bár nem árt nekik, ha valamennyit állni hagyjuk őket a pácban.

Stíriai metélt

Az édes tészták valamiért kissé háttérbe szorultak az elmúlt években, kevesebbet készítjük őket, pedig laktató főfogásként vagy - kisebb adagban - desszertként is kiválóak lehetnek. Ez egy nagyon túrós-tejfölös-citromos finomság, amit tényleg nem nehéz produkálni, de laktató, és az ünnepekre is simán illik.

Diós palacsintatorony

Valójában ez a diós palacsintatorony nem azért készült, mert „palacsinta-készíthetnékem” támadt volna, hanem az apropót a pár napja beszerzett juharszirup szolgáltatta.

Stíriai metélt

A magyar konyhában a tehéntúró felhasználása nagyon sokrétű. Édes és sós főételekhez, süteményekhez is kedvelt alapanyag. A stíriai metélt egyik a sok édes változat közül.

Diós palacsintatorony

Figyelem, csak látszólag bonyolult és hosszadalmas ennek a palacsintatoronynak az elkészítése! Friss dió nélkül mondjuk ne álljunk neki, de ünnepekkor zsákszámra találunk dióbelet szinte minden boltban vagy zöldségesnél, még az utolsó pillanatokban is.

Tipp

Ha tényleg csak pár órád marad 24-én, hogy beszerezd a vacsorához valókat, törekedj a célirányosságra: csakis listával, lehetőleg egy helyre koncentrálva, de legfeljebb három helyről szerezd be az alapanyagokat.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...