Exkluzív interjú Liptai Claudiával a karácsonyi készülődésről

Nincs karácsony bejgli és káposzta nélkül Liptai Claudiáknél sem. A műsorvezetőnő megosztotta velünk, hogyan zajlik náluk az ünnepi készülődés.

Mikor kezdődik nálatok a karácsonyi készülődés?

Én általában december elsejével teljes díszbe öltöztetem a lakást, de idén az új műsorom, az Appra magyar! élő adásai miatt már korábban elkezdtem járni a boltokat. Minden évben megfogadom, hogy jók lesznek azok a díszek, amik vannak, de mindig sikerül még valami újat beszerezni.

Te szoktál díszíteni, vagy besegít a párod is?

A díszítés mindig az én feladatom. Ilyenkor kijön belőlem a gyermeki énem, elképzelem, és megvalósítom, amit szeretnék. A díszítés számomra ugyanakkor kikapcsolódás is.

Mikorra időzíted az ajándékok beszerzését?

Az ajándékozás nálunk egy nehéz ügy. A lista is nagyon hosszú, pedig mindig megfogadjuk, hogy csak a gyerekeknek veszünk valamit. A személyre szabott ajándékokat szeretem. Sajnos általában addig odázom a dolgot, amíg bele nem kerülök a karácsonyi forgatagba. Aztán alig várom már, hogy odaadhassam a nagy gondossággal kiválasztott ajándékot.

Hol töltitek idén a karácsonyi ünnepeket?

Idén valószínűleg vendégségbe megyünk karácsony estéjén. Szerintem nagyon nyomasztó tud lenni a karácsonyi menü megtervezése. Én is az a fajta vagyok, aki nagyon sokat akar, aztán belefullad a rengeteg feladatba, ezért mindig segítünk annak, aki vendégül lát minket, hogy levegyük a terhet más válláról.

Van olyan étel, ami sosem hiányozhat a karácsonyi asztalról?

Az édesanyám minden karácsonykor készített székelykáposztát. Én rajongója vagyok, lehet pont azért, mert rá emlékeztet. Az első falatnál előjön a gyerekkorom. Tényleg igaz az, hogy az ételek nagyon sok érzelmet hordoznak. Az étkezés nem csak a túlélésről szól, hanem egy örömforrás is.

Székelykáposzta receptek:

Van olyan étel, amit nem szeretsz?

A rántott ponttyal ki lehet engem kergetni a világból. Ádám szereti a halászlét, ezért annak is kell lennie a menüben.

A karácsonyi bejglit szereted?

Nem szerettem gyerekkoromban a bejglit, mert nagyon vékonyan volt benne a dió- és a mákréteg. Most sokkal gazdagabbak töltelékben, ezért megeszem.

Bejgli receptek:

Mákos - diós bejgli

A Karácsony szinte elmaradhatatlan főszereplője ez a sütemény. Én már egész fiatal lánykoromban kezdtem a próbálgatását. Emlékszem, egyszer Édesanyámmal (akkor kisebb konyhánk ...

Csuka mama bejglije

Ez a receptet így kaptam az Anyukámtól. Már én is kb. 50 éve ezt sütöm minden karácsonyra és húsvétra.

Te készítesz valamilyen édességet?

Kétfélét szoktam. Jóval karácsony előtt már elkezdek bonbonokat készíteni, amiket elajándékozok. Emellett van egy párizsikrémes piskótatekercs, amit minden évben elkészítek.

A párod cukrász, szokott ő is segíteni a sütésben?

Szokott, bár én nem tudom utolérni, mire megkérdezném, ezt hogyan kell csinálni, addigra megsül a sütemény.

Ezeket olvastad már?

Ez az interjú nem jöhetett volna létre a Somat Gold nélkül.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...