Evés közben sem kell levenni: különleges maszkot fejlesztettek ki

A pörköltek és levesek kedvelői talán kevésbé tudják majd hasznosítani az evős maszkot, azonban még így is sok étterembe járó örülhet az izraeli fejlesztésű találmánynak. 

Nemcsak Magyarországon nyitnak újra az éttermek, szépen lassan újjáéled a vendéglátás a világ más országaiban is. Bár a legtöbb helyen csak a személyzetnek lesz kötelező maszkot hordania, valószínűleg sok olyan vendég lesz, akik a biztonság érdekében még az evésnél is maszkot akarnak majd hordani. Na de akkor hogyan fognak enni? Erre talált megoldást egy izraeli fejlesztő cég, derül ki a Reuters híréből.

https://twitter.com/Reuters/status/1262688196061790209?ref_src=twsrc%5Etfw

,,Az evésre kifejlesztett maszk távirányítással vagy automatikusan működik majd, utóbbi esetben akkor fog kinyílni, amikor az evőeszköz a száj felé közelít" - prezentálta a terméket egy Tel-Aviv közelében tartott bemutatón Asaf Gitelis, az Avtipus Patents and Inventions alelnöke.

Az evésre alkalmas maszkokat a következő hónapokban kezdik majd el gyártani, előreláthatóan nem is sok pénzért: 3-10 sékel, vagyis 280 és 900 forint között mozog majd az áruk. Sokan nagyon várják az evésre alkalmas maszkok megjelenését, mások szerint viszont még így sem lehet majd biztonságosan enni, hiszen a leveseket, szaftosabb ételeket vagy mondjuk egy fagylaltot még így sem lehet majd egykönnyen fogyasztani.

Ezeket olvastad már?

via Reuters, Index, címlap Getty Images

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...