Idén rekordszámú nevezővel büszkélkedhet az Év Strandétele verseny, amelyre június 10-ig volt lehetőségük nevezni a balatoni vendéglátóhelyeknek. A 40 „versenyző” előkóstoláson esett át, ebből 10 strandétel került a séfekből és gasztroújságírókból álló szakmai zsűri elé.
A Balatoni Kör szervezésében megvalósuló verseny idén eggyel több kategóriában hirdet győztest, így az Év stranddesszertjét is megismerhetjük az Év Strandétele fődíj, a büfé vagy bisztró kategória legjobbja, az Év jóárasított strandétele és az Év legjobb vegetáriánus vagy vegán strandétele mellett.
A döntősök közé került:
- Fogas bisztró, Alsóörs: Vegán taco
- Gianpiero's, Balatonboglár: Harcsa hortobágyi, rántott kovászos uborka és gyerekkorunk tejbedarája
- Julcsi kalácsoda, Siófok: Sajtos-baconös kalács és liofilizált málnás kürtős
- Kikötő étterem, Balatonszemes: Szemesi szűz
- Mesés, Balatonlelle: Nyári töltött káposzta és grillezett töltött paprika
- Mónisüti, Gyenesdiás: Balatoni rizlinges „almafröccs”
- Olíva büfé, Alsóörs: Pisztáciapesztós lángos
- Pizza sztori, Balatonmáriafürdő: Balancsini
- Tiki bisztró, Zamárdi: Tokatsu szendvics és tarhonyapuding
- Vánkos, Badacsonyörs: Grillezett patisszon kukoricahabbal.
Ti melyikre szavaznátok?
A győztesek kihirdetésére még kicsit várni kell, ugyanis július 31-én derül csak ki a nagyközönség számára, melyek a Balaton legjobb strandételei!
Még több friss hír: