A Bíborka fantázianévre keresztelt csilis-szedres-csokis alkotás lett az év fagylaltja a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idei versenyén − adta hírül az MTI. A fagylaltot Fehér Gergő békéscsabai cukrász készítette el.
Az idei verseny eredményhirdetését július 7-én tartották Budapesten, a Zila Kávéház-Krisztina Cukrászdában. A Cafe One-t képviselő Fehér Gergő mögött Koncz Andrea lett a második a gödöllői Sissi Fagylaltozóból balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylaltjával, Márton Brigitta pedig a harmadik a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozóból édes tejfölös, Cumberland mártással készülő fagyijával.
A Bíborka nevű fagylalt egy ízében nagyon különleges és szokatlan receptúra, melyet úgy alkottunk meg, hogy nagy hangsúlyt helyeztünk a Békéscsaba és környékén felfedezhető, szép számmal rendelkező, helyi kistermelők által beszerezhető alapanyagokra.
Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére idén egy új kategóriában is nevezhettek a versenyzők olyan fagylaltokkal, melyek jellegzetes, meghatározó ízei Magyarország erdeiben és mezein megtalálható összetevőkből erednek. Ebben a kategóriában dunaföldvári Marcipán Cukrászdából, Nagy László rozmaringos-málnás étcsokoládéja lett a legjobb, a második helyen ebben a mezőnyben is Koncz Andrea végzett, itt Szelíd kender vad szederrel fantázianevű fagylaltjával, a harmadik pedig Reif Ferenc lett a polgárdi Dock Cukrászda képviseletében a Mezei kakukkfütty elnevezésű fagyival. Utóbbi a szakmai szervezetek különdíját is elnyerte, míg a közönségdíjas szintén Koncz Andrea és a balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylalt lett.
Ezek a hírek is érdekelhetnek: