Mindig földöntúli mosollyal kolbászolsz a boltok csokispolcai közt, és már érzed is a kakaóvajjal elegyedő karamell ízét a szádban? Vagy te a sonkáspultnál gyengülsz el? Esetleg egy dögös kávé az, amitől már boldog vagy?
9 étel, ami szó szerint jókedvre derít - KATTints a képre, nyílik a többi :)
9 étel, amitől szó szerint jó kedved lesz
TOJÁS: a (magyar) konyha egyik alappillére, leginkább reggelire vagy feltétként szeretjük. Főzve, buggyantva, omlettbe, rántottába és sütve is csodás húsmentes fehérjeforrás és fontos izomképző sportolás után. D-vitaminforrás is, ami támogatja az immunrendszert, és a depresszív gondolatokat is távol tartja.
CSOKOLÁDÉ: tudjuk, most mindenki örül - azonban mindez csakis az étcsokira vonatkozik ám, hiszen sok benne az antioxidáns, a magnézium, ami az idegrendszert, a vérkeringést és az izmokat is támogatja. Néhány kocka 70% kakaótartalom körüli étcsoki a depresszió, a fáradság vagy a premenstruációs szindróma oldására is kiváló!
DIÓ: tény, hogy kalóriadús és zsíros, de a különféle olajos magvak, főleg a dió elegendhetetlen a tudatos táplálkozásban. Melatonint tartalmaz, ami segíti a nyugodt alvást és csökkenti a cukorbetegség, a szívbajok kockázatát és a stresszt. Sőt, a dió még a haj és bőr egészségért is tesz! Néha egy-egy maroknyival csak jót teszel.
KÁVÉ: valószínűleg megint sokan bólogattok, hiszen hatására tudtok kikelni az ágyból vagy elszámolni háromig. Valóban kicsit észhez térít, ezen kívül növeli a dopamin- és szerotoninszintet, amik tulajdonképpen a boldogságért felelős hormonok, és hát természetesen sokaknál a reggeli emésztési problematika megoldókulcsa is - A KÁVÉ.
AVOKÁDÓ: a szupergyümölcs, ami most - ha lehet ilyet mondani - konkrétan divatban van, bár állítólag termesztése nem éppen környezetbarát. De ha csak a pozitívumait nézzük, növeli a szerotoninszintet, ami felelős a jó hangulatért, csökkenti a fáradságot, serkenti az agyműködést, tele van "jó" zsírokkal, segíti az emésztést, szépíti a bőrt!
Az olasz tészták: a durumlisztből - vagy a teljes kiőrlésű lisztből - készült tésztafélék lassabb felszívódásúak, a teltségérzetet nyújtják. Tévhit, hogy kalóriatartalmuk kevesebb, mint fehérlisztes társaiké! Alacsony zsírtartalmúak, komplex szénhidrátforrásnak tekinthetők, a szerotoninszintet is növelik. Egy nem túl nagy adag teljes értékű tésztaétel boldogsághormont termel, sőt, B-vitamint is felszabadít! És hát ki ne imádná a tésztát? Recept itt.
Ezeket olvastad már?
Avokádó, a gyümölcsök Superman-je
Az avokádó az egyik legízletesebb, leglaktatóbb gyümölcs a bolygón, de örömmel jelentjük, hogy az egyik leghatásosabb szuperkaja is egyben.
admin12+1 kajatény, ami szerintünk meglep majd!
Csak önmagunkat tudjuk ismételni: sose szabad azt gondolni, hogy már mindent tudunk (a kajákról), mert mindig van új infó, ami ráadásul meglepő is, de szórakoztató - figyelj!
Brecz Judit18 tök egyszerű trükk, hogy zöldségeid és gyümölcseid frissek maradjanak
Éretlen avokádó? Csírázó krumpli? Gyorsan rohadó eper vagy banán? Mindenre van megoldás, ráadásul nevetségesen egyszerű!
Brecz Juditvia brightside