Egy étteremben megmérik az odaérkező vendégek súlyát – a cél nem a megszégyenítés...de akkor mi?

A bejáratnál mérlegeket találnak a vendégek – az étterem ezzel szeretné megkönnyíteni az odaérkezők ételválasztását. A cél nem a megszégyenítés, hanem valami egész más.

El sem tudom képzelni, hogy egy étterembe érve felállítsanak a mérlegre, hogy lemérjék a súlyomat. Pedig egy kínai étteremben pontosan ez történik az odaérkezőkkel. Hogy miért? Kiderül.

A Chuiyan Fried Beefnevezetű étterembe érkezők adatait, miután felálltak a mérlegre, egy mobilos alkalmazásba pötyögik az alkalmazottak, ami alapján kapnak egy a súlyuknak megfelelő menüajánlatot.

A 40-50 kiló körüli nőknek azt tanácsolják, ne rendeljenek maguknak két tányér ételnél többet, míg a 70-80 kilogramm közti férfiak javasolt adagja három tányér is lehet.

Pár nappal a kampány indulása után már komoly kritikát fogalmaztak meg a vendégek a különféle közösségi oldalakon, az erről szóló hashtagre pedig mintegy 300 millióan reagáltak az augusztus 14-i kezdés óta. Az étteremnek az volt a válasza, hogy senkinek nem kötelező ráállnia a mérlegre, ha nem szeretne, továbbá a nyilvános mérlegelés vádját is kikérték maguknak, mondván, a vendégeksúlyát nem írja ki a szerkezet, mivel az app segítségével egyenesen a kuncsaft telefonjára küldik az adatokat, amit csak ő láthat.

Kínai ropogós zellersaláta

Nálam mindig az van a zellerszárral, hogy megveszem, mert valamibe kell, viszont csak egy-két szárat használok belőle, a többi pedig megmaradt, és nem tudom, mit kezdjek vele. Most már ...

Az akció célja

Az étterem kihangsúlyozta, hogy azért jött létre ez az akció, hogy ők is bekapcsolódjanak a nemzet küzdelmébe az ételpazarlás ellen, ami az országban olyannyira komoly problémát jelent, hogy még Xi Chin Ping elnök is felszólalt ellene.

Az alap koncepciót mindenképp támogatjuk, de talán mégsem ez a legjobb megoldás...mit gondoltok?

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: Getty

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...