- Belekóstolni Veszprém hangulatába: Oliva
A Buhim-völgybe lefutó kedves utcában találjuk az Olivát. Az óvárosi épület láttán elsőre meg sem mondanánk, hogy egy négycsillagos hotelt, elegáns éttermet és egészen hangulatos, tágas kerthelyiséget is rejt. Laza, könnyed gourmet konyhát visznek az Olivában, ahol a tatár bifsztek toszkán behatással készül, a rántott sertéskaraj parmezános bundában, a túrógombóc pedig pankómorzsában, lime-os tejfölhabbal érkezik. A város egyik kedvenc étterme immár tetőtéri bárral is vár.
Veszprém, Buhim u. 14-16.
- Paradicsomi kert, remek konyha: Nosztalgia Garden
A szintén négycsillagos Hotel Medici étterme, a Villa Medici egy igazi damasztabroszos, elegáns étterem a szállodában. A Villa Medici is jó választás, de ha igazán emlékezetesre és hangulatosra vágyunk, 20 méterre tőle találjuk a Nosztalgia Gardent. Itt már több mint 20 éve működött kisvendéglő, amely ma már egy vidéki nosztalgiára hangolt, de abszolút korszerű gourmet étterem. A feszesre szabott étlap „őszinte konyháról” tanúskodik, a palócleves itt valóban báránnyal fő, és fermentált babbal készül. Kiváló a szarvaspörköltjük, amit erdei gombákkal és dödöllével szervíroznak. Végül, ha kikérjük desszertnek a cannolit, hódoljunk a mediterrán életérzésnek az idilli kertben, és ne siessünk tovább. Csak úgy nosztalgikusan.
Veszprém, Kittenberger Kálmán u. 11.
- A mindig megbízható Elefánt
Az Óváros főterén vár terasszal és beülős helyiséggel az Elefánt. A belvárosi elhelyezkedés ne riasszon el, ez nem egy turistákat kiszolgáló nagyüzem, hanem a város egyik legszerethetőbb vendéglátóhelye. A visszatérő vendégek egyetértenek abban, hogy a családias hangulat, az előzékeny, kedves kiszolgálás és a bőséges adagok mind az Elefánt mellett szólnak. Szeretett komfortételekkel, jóféle pizzákkal, egészséges opciókkal (bowlokkal, nyers vegán desszerttel) és kedvező árszabású heti menüvel várnak.
Veszprém, Óváros tér 6.
- Nem lakásétterem, hanem étteremlakás: Fricska
Igazi mesehelyen járunk, a Séd patak partján, ahol a múlt emlékei pezsdítően forrnak egybe a kortárs gasztronómiával és a könnyed szórakozással. Egy 550 esztendős malom is a Fricska része, de nem érezzük magunkat megilletődve a történelmi díszletek között. Bent szeparéban étkezhet az emelkedettebb vendéglátásra vágyó, ezenkívül otthonos hangulatú nappali, könyvtárszoba és játszósarok is vár. Kint szinte romkocsmás hangulatú a tér, egyszóval a Fricska tényleg egy fricska a feszes keretekhez ragaszkodóknak. A szmókerből csupa füstös izgalom érkezik, és jók vagyunk a Fricskában egy szerb csevapra épp úgy, mint a keszthelyi harcsából készülő Balaton burgerre. A Fricska brassói lassú füstön készülő marhapofából eszement jó!
Veszprém, Miklós u. 10.
- One man show a fatüzelésű kemence mellett: Veszprémium
A Veszprémium egyik sajátossága (a sok közül), hogy mindenki nápolyi pizzázóként hivatkozik rá, jóllehet nem a szigorúan vett nápolyi módi szerint készülnek itt a pizzák. Ez egyáltalán nem megy a pizzák rovására, sőt! A Veszprémium tulajdonosa, Antal Szabolcs a saját útját járja: kovásszal érlelt pizzatésztával és magyar liszttel dolgozik, és feltétekben is olasz-magyar fúzió érvényesül, a gorgonzola, parmezán és más olasz alapanyagok mellett túrókrémmel és tejföllel is a pizzafeltétek között. A Veszprémium egy stílus, egy életérzés, és remek pizzázó. Heti öt nap várnak mindenkit, csak vasárnap és hétfőn tartanak zárva.
Veszprém, József Attila u. 9.
Szerző: Haranghy Orsi
Címlapkép: Oliva Hotel & Restaurant
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:
- 10 közönségkedvenc, amit meg KELL kóstolnod idén a Balatonon
- 6 halsütő, ahol ropogós, és nem túl olajos HEKKET kapunk
- 6 étterem, ahol nemcsak hogy jót, kiválót ehetünk Egerben