Ínyencség és punkság – 5 étterem, ahol jót ehetünk Veszprémben

2023-ban még az is ellátogat Veszprémbe, aki korábban jó ideig nem tette. Az Európa kulturális fővárosa cím miatt ugyanis pazar programok sora valósul meg a megyeszékhelyen. De hova menjünk, ha egy buli vagy kultúrprogram előtt vagy után szeretnénk egy jót enni?

  • Belekóstolni Veszprém hangulatába: Oliva 

A Buhim-völgybe lefutó kedves utcában találjuk az Olivát. Az óvárosi épület láttán elsőre meg sem mondanánk, hogy egy négycsillagos hotelt, elegáns éttermet és egészen hangulatos, tágas kerthelyiséget is rejt. Laza, könnyed gourmet konyhát visznek az Olivában, ahol a tatár bifsztek toszkán behatással készül, a rántott sertéskaraj parmezános bundában, a túrógombóc pedig pankómorzsában, lime-os tejfölhabbal érkezik. A város egyik kedvenc étterme immár tetőtéri bárral is vár. 

Oliva / forrás

Oliva Hotel & Restaurant 

Veszprém, Buhim u. 14-16. 

  • Paradicsomi kert, remek konyha: Nosztalgia Garden 

A szintén négycsillagos Hotel Medici étterme, a Villa Medici egy igazi damasztabroszos, elegáns étterem a szállodában. A Villa Medici is jó választás, de ha igazán emlékezetesre és hangulatosra vágyunk, 20 méterre tőle találjuk a Nosztalgia Gardent. Itt már több mint 20 éve működött kisvendéglő, amely ma már egy vidéki nosztalgiára hangolt, de abszolút korszerű gourmet étterem. A feszesre szabott étlap „őszinte konyháról” tanúskodik, a palócleves itt valóban báránnyal fő, és fermentált babbal készül. Kiváló a szarvaspörköltjük, amit erdei gombákkal és dödöllével szervíroznak. Végül, ha kikérjük desszertnek a cannolit, hódoljunk a mediterrán életérzésnek az idilli kertben, és ne siessünk tovább. Csak úgy nosztalgikusan. 

Nosztalgia Garden / forrás

Nosztalgia Garden 

Veszprém, Kittenberger Kálmán u. 11. 

  • A mindig megbízható Elefánt 

Az Óváros főterén vár terasszal és beülős helyiséggel az Elefánt. A belvárosi elhelyezkedés ne riasszon el, ez nem egy turistákat kiszolgáló nagyüzem, hanem a város egyik legszerethetőbb vendéglátóhelye. A visszatérő vendégek egyetértenek abban, hogy a családias hangulat, az előzékeny, kedves kiszolgálás és a bőséges adagok mind az Elefánt mellett szólnak. Szeretett komfortételekkel, jóféle pizzákkal, egészséges opciókkal (bowlokkal, nyers vegán desszerttel) és kedvező árszabású heti menüvel várnak. 

Elefánt / forrás

Elefánt Étterem és Kávézó 

Veszprém, Óváros tér 6. 

  • Nem lakásétterem, hanem étteremlakás: Fricska 

Igazi mesehelyen járunk, a Séd patak partján, ahol a múlt emlékei pezsdítően forrnak egybe a kortárs gasztronómiával és a könnyed szórakozással. Egy 550 esztendős malom is a Fricska része, de nem érezzük magunkat megilletődve a történelmi díszletek között. Bent szeparéban étkezhet az emelkedettebb vendéglátásra vágyó, ezenkívül otthonos hangulatú nappali, könyvtárszoba és játszósarok is vár. Kint szinte romkocsmás hangulatú a tér, egyszóval a Fricska tényleg egy fricska a feszes keretekhez ragaszkodóknak. A szmókerből csupa füstös izgalom érkezik, és jók vagyunk a Fricskában egy szerb csevapra épp úgy, mint a keszthelyi harcsából készülő Balaton burgerre. A Fricska brassói lassú füstön készülő marhapofából eszement jó! 

Fricska / forrás

Fricska Étteremlakás 

Veszprém, Miklós u. 10. 

  • One man show a fatüzelésű kemence mellett: Veszprémium 

A Veszprémium egyik sajátossága (a sok közül), hogy mindenki nápolyi pizzázóként hivatkozik rá, jóllehet nem a szigorúan vett nápolyi módi szerint készülnek itt a pizzák. Ez egyáltalán nem megy a pizzák rovására, sőt! A Veszprémium tulajdonosa, Antal Szabolcs a saját útját járja: kovásszal érlelt pizzatésztával és magyar liszttel dolgozik, és feltétekben is olasz-magyar fúzió érvényesül, a gorgonzola, parmezán és más olasz alapanyagok mellett túrókrémmel és tejföllel is a pizzafeltétek között. A Veszprémium egy stílus, egy életérzés, és remek pizzázó. Heti öt nap várnak mindenkit, csak vasárnap és hétfőn tartanak zárva. 

Veszprémium / forrás

Veszprémium 

Veszprém, József Attila u. 9.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Oliva Hotel & Restaurant 

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

 

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...