Ingyen bort ad egy étterem, ha nem telefonozol étkezéskor

Egy olasz étterem tulajdonosa megelégelte, hogy vendégei folyton a telefonjukat nyomkodják étkezés közben, így extra borral jutalmazza azokat, akik leteszik a telefonjukat.

Nemrég drasztikus lépésre szánta el magát a veronai Al Condominio étterem tulajdonosa, Angelo Lella, miután megelégelte, hogy vendégei folyamatosan a telefonjukon lógnak étkezés közben, ahelyett, hogy egymásra és a finom falatokra koncentrálnának. „A technológia olyan, mint egy drog, nem kell 5 másodpercenként ránézni a telefonra, mégis sokan nem bírják ki” – idézi a vendéglátóst a Telex cikke.

Ingyen bort kapnak azok a vendégek, akik nem telefonoznak

Egy palack bor jár azoknak a vendégeknek, akik nem telefonoznak

Angelo Lella elhatározta, hogy mindenáron elvonja vendégei figyelmét a telefonjukról.

Hogyan? Ha érkezéskor leadják a telefonjukat a bejáratnál, akkor a ház vendégei lesznek egy üveg borra. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a telefonokat kis szekrényekbe zárják az étterem munkatársai, amiknek a kulcsát megkapják a vendégek. Ha ezt a kulcsot felmutatják a pincérnek, akkor automatikusan kapnak egy ajándék bort.

Az Al Condominio étterem tulajdonosa szerint a kezdeményezést nagyon szeretik a vendégek, sőt 90 százalékuk inkább a bort és a beszélgetést választja, mint a telefont.

Igazán csodás látni, hogy az emberek felkarolták az ötletet, és beszélgetnek egymással, ahelyett, hogy üzenetekre válaszolgatnának

– mondta Angelo Lella.

A régi vágású vendéglátós tudomása szerint egyelőre ő az egyetlen, aki ilyen módon ösztönzi a telefonmentes vacsorázást, bár korábban egy toszkán étterem is bevezetett hasonló rendszert, ahol bor helyett ajándékkupont kaptak a vendégek a telefonokért cserébe, olvasható a cikkben.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek