Itt a bejelentés: kiderült, mikor nyithatnak az éttermek teraszai

A kedd esti adatok szerint Magyarországon már három millió ember oltatta be magát a koronavírus ellen, így pár héten belül akár már az éttermek teraszai is kinyithatnak.

Alig egy hete jelentette be Orbán Viktor, hogy meghosszabbított nyitvatartás mellett újra kinyithattak a boltok és újraindulhattak a szolgáltatások, máris újabb jó hír van érkezőben. A miniszterelnök által szerdán délután közzétett videó szerint, amint a koronavírus ellen beoltott emberek száma eléri a 3,5 millió főt, újabb feloldások jöhetnek, és akár az éttermek, bárok és más vendéglátóhelyek teraszai is megnyithatnak.

A miniszterelnök előrejelzései szerint az újabb enyhítéshez szükséges fél millió embert jövő hét közepéig sikerül majd beoltani, így ha április 19-én még nem is, az azt követő héten már nagy eséllyel újranyithatnak a vendéglátóhelyek.

A szerdán közzétett videóban a miniszterelnök elmondta, csak fokozatosan nyithat ki újra az ország. Április 19-től kinyithatnak az óvodák, valamint az általános iskolák alsó tagozatos tanulói is visszatérhetnek az iskolapadba, az idősebb diákoknak viszont előreláthatóan május 10-ig még online oktatáson kell részt venniük.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...