Egyre több étteremből és kávézóból tiltják ki az influenszereket

A festői városoktól kezdve a kis kávézókon át az éttermekig egyre többen döntenek úgy, hogy bezárják kapuikat a tartalomkészítők kamerái előtt.

Bár a legtöbb kávézó és étterem elismeri, hogy számukra is fontosak az ínycsiklandozó, jól megkomponált étel- és italfotók, ám a tiktokerek és az Instagram-influenszerek már kicsit túlzásba estek.

Egyre több étteremből és kávézóból tiltják ki a tartalomkészítőket

A folyton fotózkodó emberek megzavarják a többi vendéget

Pár napja végleg betelt a pohár egy brooklyni kávézó tulajdonosainál, így örökre kitiltották a fotózkodó influenszereket.

Erről egy posztot is feltöltöttek a Instagram-oldalukra, ahol többek között azt is leszögezték, hogy náluk már laptopot sem szabad használni.

Az emberek bejöttek, és csak fotózkodtak. Vettek egy italt, és két órán át fényképezték

– mesélt élményeiről Carol Song, a DAE nevű kávézó egyik tulajdonosa. 

Szintén hasonló helyzetbe került a 916 fős, Vermont állambeli Pomfret városa, ahol a gyönyörű, őszi táj miatt minden évben tiktokerek és az Instagram-influenszerek tömegei lepik el az egyébként nyugodt kis községet. Idén azonban véget vetettek ennek a káosznak, és kitiltották az influenszereket. Azért döntöttek a betiltás mellett, mert a sokszor fotóállvánnyal közlekedő tartalomkészítők megzavarják a helyiek békéjét, illetve a kikapcsolódni vágyó turisták nyugalmát.

A festői Pomfret városa

De térjünk vissza az éttermekre és kávézókra, akik szerint nem egyszer fordult már elő velük, hogy az influenszerek fizetés nélkül akartak távozni, miután elfogyasztották a finom fogásokat. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy kép elkészítése néha igen hosszú időbe telik, vagyis a fotózkodók más vendégektől veszik el a helyet. Sőt, olyan eset is előfordult, hogy a tartalomkészítő nem is rendelt magának ételt, hanem a közeli asztalokon lévő fogásokat fotózta le. Ezeket a történeteket olvasva talán nem is csoda, hogy egyre több helyről tiltják ki őket.

Forrásaink voltak.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...