Egyre több étteremből és kávézóból tiltják ki az influenszereket

A festői városoktól kezdve a kis kávézókon át az éttermekig egyre többen döntenek úgy, hogy bezárják kapuikat a tartalomkészítők kamerái előtt.

Bár a legtöbb kávézó és étterem elismeri, hogy számukra is fontosak az ínycsiklandozó, jól megkomponált étel- és italfotók, ám a tiktokerek és az Instagram-influenszerek már kicsit túlzásba estek.

Egyre több étteremből és kávézóból tiltják ki a tartalomkészítőket

A folyton fotózkodó emberek megzavarják a többi vendéget

Pár napja végleg betelt a pohár egy brooklyni kávézó tulajdonosainál, így örökre kitiltották a fotózkodó influenszereket.

Erről egy posztot is feltöltöttek a Instagram-oldalukra, ahol többek között azt is leszögezték, hogy náluk már laptopot sem szabad használni.

Az emberek bejöttek, és csak fotózkodtak. Vettek egy italt, és két órán át fényképezték

– mesélt élményeiről Carol Song, a DAE nevű kávézó egyik tulajdonosa. 

Szintén hasonló helyzetbe került a 916 fős, Vermont állambeli Pomfret városa, ahol a gyönyörű, őszi táj miatt minden évben tiktokerek és az Instagram-influenszerek tömegei lepik el az egyébként nyugodt kis községet. Idén azonban véget vetettek ennek a káosznak, és kitiltották az influenszereket. Azért döntöttek a betiltás mellett, mert a sokszor fotóállvánnyal közlekedő tartalomkészítők megzavarják a helyiek békéjét, illetve a kikapcsolódni vágyó turisták nyugalmát.

A festői Pomfret városa

De térjünk vissza az éttermekre és kávézókra, akik szerint nem egyszer fordult már elő velük, hogy az influenszerek fizetés nélkül akartak távozni, miután elfogyasztották a finom fogásokat. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy kép elkészítése néha igen hosszú időbe telik, vagyis a fotózkodók más vendégektől veszik el a helyet. Sőt, olyan eset is előfordult, hogy a tartalomkészítő nem is rendelt magának ételt, hanem a közeli asztalokon lévő fogásokat fotózta le. Ezeket a történeteket olvasva talán nem is csoda, hogy egyre több helyről tiltják ki őket.

Forrásaink voltak.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...