7 hazai étterem, ahol azonnal csapj le a lecsóra!

Miért kérnénk egy olyan ételt étteremben, amit otthon is tucatnyi alkalommal megfőzünk a nyáron? Hát mert imádjuk! A séfek ráadásul olyan ízeket tudnak kihozni a legotthonosabb ételekből is, hogy nem győzzük ellesni a trükkjeiket. 7 remek magyar étterem 7 lecsója következik, itt-ott némi csavarral!

Debrecenben debrecenivel!

Lecsó, debreceni, házi kovászos kenyér – szól az egyszerűségében nagyszerű ajánlat Debrecenből. A város egyik köztudottan legjobb helye „a Szomszéd”, ahol a laza bisztrókonyhát a színfalak mögött nagyon is komolyan veszik, akárcsak a pizzaszortimentet. Ha nem csábulunk el a pizza-hamburger vonalon, igazán kísérletező kedvű, izgalmas tételeket válogathatunk az étlapról, olyan főételek közül, mint a Kacsamell, nektarin, kukorica vagy a Mogyoróvaj miso, karfiol, datolya hármasa, az újrateremtett Kárpáti-fogas vagy kijevi csirke pedig a jól ismert ízekben hoz újat. A Szomszéd Bisztróban príma konyhával várnak, akár gyerekkel vagy kutyával is, a lecsóval pedig sosem tévedhetünk!

Szomszéd Bisztró / forrás

Szomszéd Bisztró

Debrecen, Akadémia u. 96.

Almavirág, a Hajdúság büszkesége

Maradjunk még Debrecen környékén, a Hajdúságban. Derecske nevezetessége a derecskei gyümölcsös, ahonnan az isteni gyümölcslevek is származnak: mintegy félmillió almafa ontja itt a terméseit. Naná, hogy a nevezetes termény is szerepel a helyi legjobb étterem, a 47-es út mentén fellelhető Almavirág nevében. Ők így mesélnek magukról: „ahol az omlós szűz találkozik a sültalma-krémmel, friss, hajdúsági alapanyagok a helyi vendégszeretettel” – mi pedig most nem egy könnyed mediterrán ételt ajánlunk az étlapjukról, amiben nagyon erősek, hanem egy jó magyar lecsót. Egész pontosan nyári lecsót fátyolos tojással, debreceni párossal és házilag készült kenyérlepénnyel. Almafröccsel öblítsétek le!

Almavirág / forrás

Almavirág

Derecske, Külterület 47. sz. főút

Gasztrománok, szemetek Ács István konyhájára vessétek!

Ács István séf konyhájára érdemes odafigyelni, egyszerűen remekel a Zenit konyháján. A szálloda éttermét akkor is megéri felkeresni, ha nem vagyunk a pihenőhely szállóvendégei, a Zenit önálló étteremként is erősen ajánlott választás. Vonyarcvashegy a Balaton északi partján, a keszthelyi járásban fellelhető, a helyszín és a kilátás ennek megfelelően kifejezetten rémes. Na jó, csak vicceltünk, a Zenit elhelyezkedése és különösen a terasza pazar, a konyhafőnök pedig csak úgy lubickol az ismert – a köztudatban akár picit közhelyes – ételek újjáélesztésében, így a nyári séfjánlat része például a salátaleves snidlinges húsgombóccal és a vegán (!) rántott szelet, és ha egy jó szerzői konyhában járunk, az olyan klasszikusokat is kötelező kikérni az étlapról, mint a Gundel-palacsinta. A Lecsó à la Zenit pedig jóféle helyi kolbásszal készül!

Zenit / forrás

Zenit Balaton Étterem & Bar

Vonyarcvashegy, Helikon u. 22.

Kovacsics István örömkonyhája a győri Révészben

Győr-Révfaluban egy szálloda és wellnesshely éttermeként működik a Révész Étterem, a győriek pedig jól tudják, hogy nemcsak hotel és spa vendégeihez szól az étlap. Kovacsics István egy ambiciózus fiatal séf, aki ügyesen egyensúlyoz a „lakossági” és a gourmet ízlés között, az étterem füstös BBQ-szekciója pedig ezzel a szerény szöveggel kelleti magát: „a Révész #mocskosulfinom BBQ BOX-ai házhoz is rendelhetők!”. Bizony, a Révész gazdag hús- és hamburgerkínálata megtalálható a Wolton is, eszement hamburgerekkel, BBQ-boxokkal, chilis babbal, mac’n’cheese-zel, nem akármilyen ízekkel és megvalósításban. Az étterem étlapja a konyha másik arcát és stílusát mutatja, gyönyörűen tálalt, kimunkált, komplex ételekkel. Itt találjuk a következő bomba tételt a kínálatban: „Szigetközi szürkeharcsasteak házi lecsóraguval, paprikás szafttal, blansírozott cukorborsóval és kapros-juhtúrós sztrapacskával”. Wow.

Révész / forrás

Révész Étterem, Hotel és Rosa Spa 

Győr, Hédervári út 24.

Itália, pizza, lecsó háromszög Úrhidán

Székesfehérvár agglomerációjában találjuk Úrhidát, ezt a szép és élhető községet, amely immár gasztronómiai vonzerővel is bír. A helyszín olyan, mintha vendégségbe mennénk, az Arany24 kulináris világa pedig könnyed, mediterrán, ahol a hangsúly az alapanyagok minőségén és a fatüzelésű kemencében sülő pizzán van. Itt rendhagyó módon pizzán érkezik a lecsó is: az olaszok lecsója a peperonata, a paprikahangsúlyos mediterrán lecsómegfejtés, ami nápolyi szalámival egyetemben kerül erre a csodálatosan kimunkált pizzatésztára!

Arany24 / forrás

Arany24 Pizzéria és Bisztró

Úrhida, Arany János u. 24.

Laskával a Ferdinánd Monarchia Étteremben

A Király utca kevésbé őrjöngő, pontosabban buliturista nélküli szakaszán találjuk a Ferdinánd Monarchia Éttermet. A cseh-magyar nemzetközi bécsiszelet-sztrapacska-sör kapcsolatot ápoló gasztrotérben a cseh csapolt mondhatni kötelező kísérő (mindig vannak vendégsörök is a változó kínálatban), és ha meg tudjuk állni, hogy ne a Švejk kedvére készült ropogós sült csülköt kérjük, hanem egy fokkal könnyedebbet, akkor friss lecsó is vár az étlapon cukkinivel és laskagombával készítve, jázminrizzsel tálalva.

Ferdinánd / forrás

Ferdinánd Monarchia Étterem

Budapest VI. kerület, Király u. 76.

Simán vagy fullosan?

A Pasarét Bisztrónak csak az épülete retró, bent nagyon is modern, kortárs vendéglátás zajlik. A rózsadombi társasági élet egyik találkahelye, ahol reggeltől éjszakába nyúlóan nyüzsög az élet, pukkannak a pezsgőspalackok, sistereg a grill, pörög a konyha. Lecsó nélkül sem hagynak a paradicsom-paprika főszezonban, a kérdésük csupán annyi, hogy simán, tojással, kolbásszal vagy „fullosan” kéred-e. Mi amúgy kenyérrel is, mindemellé.

Pasarét Bisztró / forrás

Pasarét Bisztró

Budapest II. kerület, Pasaréti út 100.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Almavirág

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ajánlóban nincs hiány nálunk:

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...