4+2 hazai étterem, amelyre nem túlzás a színházi élmény kifejezés

Ha egy éttermi élmény igazán rendhagyó, gyakran hangzik el a hasonlat, hogy olyan, mint egy színházi előadás. Ez bizonyos éttermekben egyáltalán nem túlzás, és élnek is a teatralitás eszközeivel.

4+2 olyan éttermet ajánlunk, ahol az ízek és a szép tálalás csak a varázslat egy kis része:

  • Beszippant, megpörget, utaztat: Uncensored 

Ne csodálkozzunk, ha a nagykörúton nem találjuk az Uncensored étterem bejáratát. Ez egy étterem az étteremben, ugyanis a cool és elegáns Caviar&Bullból szó szerint rejtekajtókon juthatunk be az Uncensoredba. A kinti vendégmorajlásból egy önálló kis világba csöppenünk, egy 10 asztalos kis étterembe. 

Nem lőnénk le a poénokat, legyen elég csak annyi, hogy teljes audiovizuális utaztatás kíséri a vacsorát – és az élmény szó szerint 360 fokban körülvesz minket. A képekkel és a hangokkal összekomponált fine dining ételsor Tivadar György séf kézjegyét viseli, sok játékkal és meglepetéseket okozó ízekkel, textúrákkal és nem utolsósorban jó ízlésű zenei válogatással. 

Uncensored / forrás

Uncensored 

Budapest VII. kerület, Erzsébet körút 43-49. 

  • Kulináris crossover az Onyx Műhelyben 

A Vörösmarty téri Onyx csapata 19-re húzott lapot, amikor az egykori elegáns, 2 Michelin-csillagos éttermüket szó szerint szétverték, és valami teljesen újba kezdtek. Ami eddig megvalósult a nagy szabású projektből, az Onyx Műhely, amelynek a teljesítményét tavaly a fenntarthatóságot értékelő Zöld Michelin-csillaggal jutalmazta a Michelin-kalauz. 

Az “Onyx 2.0”alkotói csapata kiemeli a gasztronómiát a korábbi, megszokott kereteiből, és egy olyan komplex élménycsomagot nyújt, amelyben akár meg is cserélődhetnek a szerepek (nemsokára 32 vendég lesz étteremkiritikus egy estén az Onyxban). A vendégek egyetlen hosszú, nagy asztalnál ülnek, a konyha nem zárt ajtók mögött működik, és mindig szolgálnak meglepetéssel. Beszélgetésre invitálnak, kerámia-látványműhelyt nyitottak és gasztronomiai könyvtárat alapítottak. És ez még csak a nagy átalakulás első fejezete. 

Onyx Műhely 

Budapest V. kerület, Vörösmarty tér 7-8. 

  • A Rumournak hírverés sem kellett: Rácz Jenő csillagos teljesítménye 

Rácz Jenő igazi hazatérése a Rumour megnyitása volt. A pandémia némileg akadályoztatta az Ázsiából hazaköltözött séf kibontakozását, cserébe elhozta neki a Konyhafőnök műsor zsűriszerepét az RTL-en, amelynek köszönhetően első hazai éttermét – Gerendai Károllyal együtt – már úgy nyithatta meg, hogy teljes országos ismertségnek örvendett. 

A Rumour olyan klasszikus színházi elemekkel is él, mint a vörös bársonyfüggöny, és ők is afféle rejtekétterem. Gyakorlatilag az első pillanattól teltházasok, a kétféle menü pedig egyszerre kreatív és praktikus, hiszen az olcsóbb és rövidebb, korábban kezdődő vacsorát jelentő pre-theater menü olyan vendégek számára is elérhető, akik még csak ismerkednek a fine dining világával. A Rumour tavaly óta Michelin-csillagos étterem. 

Rumour by Rácz Jenő 

Budapest V. kerület, Zrínyi u. 9. 

  • A farm-to-table leghitelesebb képviselői: Pajta 

Az őriszentpéteri Pajta egy saját kis univerzum. Önmagában már maga az Őrség is az, ezen a csodálatos kirándulóhelyen pedig vétek kihagyni a Pajta-élményt. Kvasznicza Flóra és Ferenc tulajdonosok lépésről lépésre valósítják meg birtokukon azt, amiről a valódi farm-to-table-nek szólnia kell, és az élményt most már az Ösvény nevű program is kiegészíti. 

Az Ösvény egy 12 állomásból álló virtuális séta, amely során a vendég térképet és egy utat kap, amelyet “a vacsora során végig követ, kisebb megállókkal, elágazásokkal, ahol ő maga döntheti el, hogy melyik irányba folytatja a kirándulást”. Az alapanyagok tisztaságánál és származásánál már csak a vendéget becsülik meg jobban 

Pajta 

Őriszentpéter, Templomszer 7. 

  • 2: Impulzusból nincs hiány a 2 Michelin-csillagos STAND-ban és Platánban sem 

Nem hagyhatjuk ebből az ajánlóból a tavaly november óta immár 2 Michelin-csillagos magyar éttermeket, a budapesti STAND-ot és a Platán Gourmet-t Tatán. Mindkét étterem a kétcsillagosok nemzetközi elitklubjának színvonalát hozza, különböző stílusokban. A STAND-ot meghatározza Szulló Szabina és Széll Tamás executive séfek egyénisége és tűéles professzinalitása. A tatai Platán a maga “erdős-glamour gasztrovilágába invitálja a gourmet-élményt kedvelő vendégeket”, amelyhez Varró Zoltán dizájner és csapata álmodta meg a miliőt. 

Platán / forrás

Szerző: Haranghy Orsolya

Címlapfotó: Pajta/Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...