Egy pazar étterem Budapesten, aminek a lelke a libamáj

A Tigris étteremben Budapesten minden nap Márton napot élvezhetnek a vendégek, ugyanis minden a minőségi libamáj körül forog, a finomságok állandók!

Közeledik a Márton-nap, amikor a liba fogások sehol sem maradhatnak el az asztalról. Van azonban egy étterem Budapesten, ahol nem kell ilyen jeles napra várni ahhoz, hogy kifinomult liba(máj) élményben legyen részünk, hiszen a Tigrisben elmondhatjuk, hogy minden nap Márton-nap. A 11 éves étterem egyedisége, hogy náluk mindig a libamáj van fókuszban. Legyen szó natúr libamájról kamillazselével és sárgabarack gyönggyel, mangalica sonkás libamájról paprikával és epergyönggyel, vagy akár szarvasgombás libamájról aszalt szilvával és étcsokoládéval, Jámbor László mesterszakács kreációi nem okoznak csalódást az ínyencségek szerelmeseinek. Nem véletlen, hogy az étterem a Michelin Kalauznak is állandó szereplője.

A Tigris története több, mint egy évtizedre nyúlik vissza, amikor az étterem tulajdonosai egy olyan helyszínt kerestek, mely barátságos, de egyben prémium vendéglátásra is alkalmas, ahol a kiváló borok nagy választéka sem maradhat el. Mindezt az 1840-ben Hild József tervei alapján épült volt Tigris Szálloda épületében találták meg, és itt tárta ki kaput 2008-ban – hűen az eredeti névhez – a Tigris Étterem.

Történelmi falak otthonos hangulattal

A Tigris a kezdetektől bevonzotta azokat a konyhaművészetre fogékony vendégeket, akiknek fontos, hogy különleges gasztronómiai élményben legyen részük, de mindezt úgy szeretnék élvezni, hogy közben barátságos hangulatban és kötetlen környezetben fogyaszthatják el a jobbnál jobb fogásokat. A házigazdák számára elsődleges volt, hogy a szó pozitív értelmében vett vendéglő életérzést sugározza a Tigris, de megfeleljen a kor elvárásainak is. Ezért döntöttek úgy év elején, hogy a belső enteriőrt kibővítik és még inkább a vendégek igényeire szabják: a brasserie hangulathoz kortárs dizájnt csatoltak. Így jött létre a megújult Tigris, ami egyszerre őrzi a történelmi falak hangulatát, ugyanakkor modern és otthonos környezetben várja a látogatókat. Pepita padlózatával, réz vázú, sötétzöld, magasított székeivel és gömb lámpatestjeivel az étterem bárpultja például egyike a belváros legszebb belső tereinek.

Roston sült libamáj, sütőtök, dió, füge

Fókuszban a libamáj

A Tigrisben a gasztronómia területén sem ismernek kompromisszumot: a legjobb minőséget kínálják, amelynek köszönhetően a Jámbor László által vezetett konyha állandó szereplője az ajánlott jó ár-érték arányú és remek ételeket kínáló Michelin Kalauznak. Ráadásul Budapesten nincsen párja a Tigrisnek, hiszen ritka az, hogy egy étterem kínálatának nagy részét egy bizonyos alapanyag felhasználásával készítik. Ők viszont bevállalták, hogy elsősorban a libamáj szerelmeseinek ízlését szolgálják ki: ez a fő összetevő a főváros szívében elhelyezkedő étteremben. És, hogy miért éppen libamáj? A választ egy véletlen találkozásban kell keresni: az étterem tulajdonosai évekkel ezelőtt kóstolták meg annak a hazai termelőnek a libamáját, aki azóta is a Tigris állandó beszállítójaként működik, és már akkor tudták, hogy ez olyan nemes alapanyag, és annyira kiváló minőségben, hogy meg kell osztaniuk vendégeikkel is.

Gesztenye, szarvasgomba, forralt bor

Minőségi ételek a legjobb alapanyagokkal

Mindennek köszönhetően pedig őszintén mondhatjuk, hogy a Tigrisben minden nap Márton-nap: a friss étlapról rendelhető a liba consommé tortellinivel és zöldségekkel, de nagy kedvenc a roston sült libamáj kardamomos datolyával és püspökkenyérrel, nem beszélve a díjnyertes mangalica sonkába ágyazott libamájról paprikával és epergyönggyel vagy a mangalica pofa-malaccsászár duóról dödöllével és libamáj veloutéval. Persze aki éppen nem libára vágyik, az is megtalálja a kedvére való fogásokat, legyen szó báránygerincről bab variánsokkal vagy fogasról, tönkölybúzával, sáfránnyal és salottahagymával. Ha pedig bizonytalanok vagyunk a választásban és több tételt is szívesen megkóstolnánk, akkor az 5 fogásos degusztációs menüben megízlelhetjük a Tigris kínálatának legjavát.

Angus marha

Páratlan borkínálat a tökéletes ízélményért

A Tigrisbe nemcsak a nemes alapanyagok és a gourmet fogások miatt érdemes betérni, de a borkínálat is páratlan a top kategóriás étteremben, hiszen közel 10.000 palackos borkészlettel rendelkeznek, köztük olyan különlegességekkel, mint a Gere és Szepsy pincészetek korlátozott palackszámú izgalmas tételei. Itt még a ház bora is csúcsbor: vörösborként például a Gere pincészet Kopar Villányi Cuvée-jét szervírozzák a vendégeknek.

Talán még nem késő bejelentkezni, Márton-napon (is) irány a Tigris!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Puskás Nóri/Socially

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...