Végleg bezár a közkedvelt, Michelin-jelöléses budapesti étterem

Váratlanul bezár budapest egyik legnépszerűbb, Michelin Bib Gourmand jelöléssel rendelkező étterme. A szomorú hírt a vendéglő tulajdonosa jelentette be a hétvégén.

Feke Zoltán, a budapesti Petrus Restaurant tulajdonosa és szakácsa szombaton jelentette be a Facebookon, hogy végleg bezár az étterem.

Végleg bezár a közkedvelt, Michelin-jelöléses budapesti étterem / Fotó: PETRUS / Facebook

Búcsúzik a Petrus Restaurant

„Az élet úgy hozta , hogy 2023 november közepén a harmadik gyerekem a Petrus Restaurant ebben a formában itt végleg bezárja ajtaját ! Csodálatos éveket éltem,éltünk meg itt …..és most ebben a viszonylag szomorú pillanatban sem keresgélek olyan okokat ami alapján el lehetne kezdeni a panaszkodást feltárni azokat az okokat amiért meghoztam ezt az igen vaskos döntést ! Amit akartam azt hiszem azt megmutathattam hiszen elhozhattam Nektek azt a Francia klasszik kicsit old school vonalalt életérzést ami számomra nagyon nagyon kedves mert rengeteg érték van benne ! Szóval azt hiszem klassz út volt ez itt és tudtunk felejthetetlen pillanatokat adni !" – írta Feke Zoltán az étterem Facebook-oldalán.

A séf nem adja fel a főzést

A nyitás után 8 Michelin Bib Gourmand jelölést kapott az étterem, 2020-ban Magyarországon ezt a minősítést csak a Petrus kapta meg

– mutatott rá a séf.

Feke Zoltán továbbá azt is hozzátette, hogy biztosan marad a főzésnél, illetve a francia konyhánál.

Forrásunk volt.

Címlapfotó: PETRUS / Facebook


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...