Végleg bezár a közkedvelt, Michelin-jelöléses budapesti étterem

Váratlanul bezár budapest egyik legnépszerűbb, Michelin Bib Gourmand jelöléssel rendelkező étterme. A szomorú hírt a vendéglő tulajdonosa jelentette be a hétvégén.

Feke Zoltán, a budapesti Petrus Restaurant tulajdonosa és szakácsa szombaton jelentette be a Facebookon, hogy végleg bezár az étterem.

Végleg bezár a közkedvelt, Michelin-jelöléses budapesti étterem / Fotó: PETRUS / Facebook

Búcsúzik a Petrus Restaurant

„Az élet úgy hozta , hogy 2023 november közepén a harmadik gyerekem a Petrus Restaurant ebben a formában itt végleg bezárja ajtaját ! Csodálatos éveket éltem,éltünk meg itt …..és most ebben a viszonylag szomorú pillanatban sem keresgélek olyan okokat ami alapján el lehetne kezdeni a panaszkodást feltárni azokat az okokat amiért meghoztam ezt az igen vaskos döntést ! Amit akartam azt hiszem azt megmutathattam hiszen elhozhattam Nektek azt a Francia klasszik kicsit old school vonalalt életérzést ami számomra nagyon nagyon kedves mert rengeteg érték van benne ! Szóval azt hiszem klassz út volt ez itt és tudtunk felejthetetlen pillanatokat adni !" – írta Feke Zoltán az étterem Facebook-oldalán.

A séf nem adja fel a főzést

A nyitás után 8 Michelin Bib Gourmand jelölést kapott az étterem, 2020-ban Magyarországon ezt a minősítést csak a Petrus kapta meg

– mutatott rá a séf.

Feke Zoltán továbbá azt is hozzátette, hogy biztosan marad a főzésnél, illetve a francia konyhánál.

Forrásunk volt.

Címlapfotó: PETRUS / Facebook


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...