Régimódi alapanyagok, amelyeket (újra) építs be az étrendedbe

Azóta, hogy itthon is teret hódított a nemzetközi konyha, egyre többször találkozhatunk olyan alapanyagokkal, mint a curryfűszer, a tahini vagy éppen a matcha. Az egészségtudatos táplálkozással pedig beépült a köztudatba a csicseriliszt, a kókuszolaj és társaik. Emiatt pedig hajlamosak lehetünk megfeledkezni a régi, jól bevált élelmiszerekről.

A tendencia tehát az, hogy egyre inkább elfordulunk a hagyományostól. Pedig igenis vannak olyan alapanyagok, amelyek ott voltak már a nagymamáink kamrájában, illetve konyhájában – és van helyük a miénkben is. Az alábbiakban ilyen élelmiszereket sorolunk fel, miközben adunk néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan tudjuk ezeket beilleszteni egy modern étrendbe.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...