Nem fogsz örülni, mi derült ki az ételkiszállítók táskáiról

Egy friss kutatás szerint komoly problémák merültek fel az ételszállító táskákkal kapcsolatban.

Szomorú nap virradt ma azokra, akik gyakran rendelnek ételt, ugyanis nemrég kiderült, hogy az ételfutárok táskájában átlagosan háromszor annyi baktérium található meg, mint amennyi az előírások szerint egy étterem padlóján lehet – írja az nlc.hu.

Egy friss kutatás szerint nagy baj van az ételszállító táskákkal

Több probléma is felmerült a táskákkal kapcsolatban

Úgy tűnik, hogy az ételszállításhoz használt jól ismert kocka alakú táskák nem minden esetben alkalmasak a hűtve szállítandó ételek megfelelő hőmérsékleten való tartására. A Gambero Rosso olasz gasztronómiai szaklap nemrég úgy döntött, bevizsgáltatja az elsőre tisztának tűnő táskákat a római SiLa laboratóriumban – írja a cikk.

A kutatás eredménye alapján kiderült, hogy a táskák belsejében 200-nál is több baktériumkolónia van jelen.

Ez pedig többszöröse egy átlagos étterem padlóján található mennyiségnek. Ezenfelül az ételek hűtésével is akadtak komoly egészségügyi problémák.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...