Vannak olyan alapanyagok, melyek látszólag jól illenek egymáshoz. Ilyen volt például Brad Pitt és Angelina Jolie is. Eleinte jól mutattak egymás mellett, később előjöttek a problémák. Nos, léteznek olyan ételpárosítások is, melyek bár isteniek együtt, az emésztőrendszerünket komoly kihívások elé állítják. Éppen ezért egyes ételpárosítások puffadást, savtermelést, refluxot és hasfájást okozhatnak.
Kattints a képre, mely ételpárosok okozhatnak problémát!
Kedvelt ételkombinációk, melyek nem tesznek jót a testnek
Gyümölcslé tejjel és gabonafélékkel
Sokan úgy gondolják, hogy ez a triumvirátus remek reggeli, pedig igazából nem a legjobb ezeket együtt enni. A tejben fellelhető kazein és a gyümölcslében lévő savak hadjáratot indítanak a gabonákban rejlő enzimek ellen, amik amúgy áldásos hatásúak lennének a szervezetedre. Így könnyedén előfordulhat, hogy a reggeli után hányingert, savtúltengést, gyomorégést vagy puffadást tapasztalsz.
Darált hús+paradicsom szósz+tészta
Talán az egyik legnépszerűbb kombináció, pedig az emésztőrendszerünk számára egyáltalán nem telitalálat. Könnyen előfordulhat, hogy puffadást és túlzott teltségérzetet érezhetünk utánuk. Éppen ezért a húsos pizzákat és a bolognai ragukat is érdemes csak nagyon ritkán fogyasztani.
Joghurt friss gyümölccsel
Gyorsan összedobható, és mind a két alapanyag nagyon egészséges, de jobb, ha külön-külön fogyasztjuk őket. Kombinálva növelhetik az ételallergiák kialakulásának esélyét, egyenként is magas savtartalmuk összeadódva pedig komoly kihívás elé állíthatják a refluxszal vagy gyomorfekéllyel küzdőket.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: