Ezek a legrosszabb ételpárosítások a fogyókúra során

Bizony, vannak olyan ételpárok, melyek egyáltalán nem támogatják a fogyásodat, sőt, kifejezetten szabotálják.

Manapság enyhén szólva nehéz kiigazodni azon, pontosan mit is fogyaszthatsz bátran a fogyókúra alatt. Rengeteg az információ, melyek a megengedett, és melyek a tiltólistás ételek a diéta alatt. Lauren Manaker dietetikus elárulja, mely ételpárosítások azok, melyek rosszat tesznek a fogyókúrádnak.

Ezek a legrosszabb ételpárosítások a fogyókúra során

Tej + banán

A dietetikus szerint ez az egyik legrosszabb párosítás, ugyanis zavart okoz az emésztőrendszerben, ami méreganyagok megjelenéséhez, allergiás reakcióhoz és egyensúly problémákhoz vezet.

Lekvár + pirítós

Az örök klasszikust érdemes a diéta alatt teljesen elfelejteni. Mind a két étel a szénhidrátok csoportjába tartozik, így könnyedén előfordulhat, hogy túlfogyasztasz belőlük. A feldolgozott ételek egyébként sem tesznek jót a vércukorszintnek, így jobb elkerülni őket a diéta alatt.

Paradicsomleves + sajt

A paradicsomlevesbe gyakran kerül egy kis cukor is, amit ez esetben már nem érdemes megspékelni sajttal, amiben meg zsír és szénhidrát is van. Ha viszont nem teszünk a levesbe cukrot, és olaszosan készítjük, továbbá valamilyen lágy, friss sajttal tálaljuk, akkor beleférhet a diétába.

Zabpehely + szárított gyümölcs

A zabpehely rendkívül jó fogyókúrás étel, mely rengeteg rostot tartalmaz, és hosszú időre eltelít. Ha mindezt azonban szárított gyümölcsökkel kombinálod, akkor megnöveled a vércukor- és inzulinszintet, ami hozzájárul a zsírraktározó hormonok megnövekedéséhez.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek