Manapság enyhén szólva nehéz kiigazodni azon, pontosan mit is fogyaszthatsz bátran a fogyókúra alatt. Rengeteg az információ, melyek a megengedett, és melyek a tiltólistás ételek a diéta alatt. Lauren Manaker dietetikus elárulja, mely ételpárosítások azok, melyek rosszat tesznek a fogyókúrádnak.
Tej + banán
A dietetikus szerint ez az egyik legrosszabb párosítás, ugyanis zavart okoz az emésztőrendszerben, ami méreganyagok megjelenéséhez, allergiás reakcióhoz és egyensúly problémákhoz vezet.
Lekvár + pirítós
Az örök klasszikust érdemes a diéta alatt teljesen elfelejteni. Mind a két étel a szénhidrátok csoportjába tartozik, így könnyedén előfordulhat, hogy túlfogyasztasz belőlük. A feldolgozott ételek egyébként sem tesznek jót a vércukorszintnek, így jobb elkerülni őket a diéta alatt.
Paradicsomleves + sajt
A paradicsomlevesbe gyakran kerül egy kis cukor is, amit ez esetben már nem érdemes megspékelni sajttal, amiben meg zsír és szénhidrát is van. Ha viszont nem teszünk a levesbe cukrot, és olaszosan készítjük, továbbá valamilyen lágy, friss sajttal tálaljuk, akkor beleférhet a diétába.
Zabpehely + szárított gyümölcs
A zabpehely rendkívül jó fogyókúrás étel, mely rengeteg rostot tartalmaz, és hosszú időre eltelít. Ha mindezt azonban szárított gyümölcsökkel kombinálod, akkor megnöveled a vércukor- és inzulinszintet, ami hozzájárul a zsírraktározó hormonok megnövekedéséhez.
Még több érdekes cikk: