Ezek a legrosszabb ételpárosítások a fogyókúra során

Bizony, vannak olyan ételpárok, melyek egyáltalán nem támogatják a fogyásodat, sőt, kifejezetten szabotálják.

Manapság enyhén szólva nehéz kiigazodni azon, pontosan mit is fogyaszthatsz bátran a fogyókúra alatt. Rengeteg az információ, melyek a megengedett, és melyek a tiltólistás ételek a diéta alatt. Lauren Manaker dietetikus elárulja, mely ételpárosítások azok, melyek rosszat tesznek a fogyókúrádnak.

Ezek a legrosszabb ételpárosítások a fogyókúra során

Tej + banán

A dietetikus szerint ez az egyik legrosszabb párosítás, ugyanis zavart okoz az emésztőrendszerben, ami méreganyagok megjelenéséhez, allergiás reakcióhoz és egyensúly problémákhoz vezet.

Lekvár + pirítós

Az örök klasszikust érdemes a diéta alatt teljesen elfelejteni. Mind a két étel a szénhidrátok csoportjába tartozik, így könnyedén előfordulhat, hogy túlfogyasztasz belőlük. A feldolgozott ételek egyébként sem tesznek jót a vércukorszintnek, így jobb elkerülni őket a diéta alatt.

Paradicsomleves + sajt

A paradicsomlevesbe gyakran kerül egy kis cukor is, amit ez esetben már nem érdemes megspékelni sajttal, amiben meg zsír és szénhidrát is van. Ha viszont nem teszünk a levesbe cukrot, és olaszosan készítjük, továbbá valamilyen lágy, friss sajttal tálaljuk, akkor beleférhet a diétába.

Fűszeres nyári paradicsomleves

Volt otthon néhány megpuhult paradicsomom, így úgy gondoltam, hogy összedobok egy finom kis nyári levest belőle. Ez a recept igen egyszerű, és nagyon ízletes. Csak ajánlani tudom ...

Zabpehely + szárított gyümölcs

A zabpehely rendkívül jó fogyókúrás étel, mely rengeteg rostot tartalmaz, és hosszú időre eltelít. Ha mindezt azonban szárított gyümölcsökkel kombinálod, akkor megnöveled a vércukor- és inzulinszintet, ami hozzájárul a zsírraktározó hormonok megnövekedéséhez.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...