6 csodaszer a kamrában, amit ételízesítő helyett használhatsz

Az ételízesítő valahol észrevétlenül bebetonozott elemévé tette magát a magyar konyhákban, és míg bizonyos esetekben tényleg jól jöhet, nem használhatjuk MINDENRE. De akkor mivel váltsuk ki az általa nyújtott kényelmet, az instant, határozott ízhatást? Az alábbi élelmiszerek például képesek segíteni.

Feltehetően a legtöbb magyar kamrában ott csücsül egy zacskó, neadjisten egy vödör ételízesítő. Az (elméletben) univerzálisan használható, (szinte) minden ételben bevethető fűszer arra tényleg alkalmas, hogy egy alapvető, ízes vonalat adjon az ételeinknek. Azonban, ha használtuk már intenzívebben, akkor észrevehettük, hogy egy idő után mindennek, de tényleg mindennek ugyanolyan ízt ad a rizibizitől kezdve a zöldséglevesen át egészen a rakott káposztáig.

Ha nem szeretnénk, hogy az ételízesítő minden más fűszert és aromát elnyomjon, hogy esetleg más ízesítőket használhassunk más konyhák ételeiben, mindezt ugyanolyan instant módon és ugyanazzal a kirobbanó ízhatással, tegyük a kamránkba/hűtőnkbe az alábbi élelmiszereket!

Nézd meg galériánkban az ételízesítő helyett bevethető élelmiszereket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai ötletek és tippek, amelyek jól jönnek majd:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...