6 csodaszer a kamrában, amit ételízesítő helyett használhatsz

Az ételízesítő valahol észrevétlenül bebetonozott elemévé tette magát a magyar konyhákban, és míg bizonyos esetekben tényleg jól jöhet, nem használhatjuk MINDENRE. De akkor mivel váltsuk ki az általa nyújtott kényelmet, az instant, határozott ízhatást? Az alábbi élelmiszerek például képesek segíteni.

Feltehetően a legtöbb magyar kamrában ott csücsül egy zacskó, neadjisten egy vödör ételízesítő. Az (elméletben) univerzálisan használható, (szinte) minden ételben bevethető fűszer arra tényleg alkalmas, hogy egy alapvető, ízes vonalat adjon az ételeinknek. Azonban, ha használtuk már intenzívebben, akkor észrevehettük, hogy egy idő után mindennek, de tényleg mindennek ugyanolyan ízt ad a rizibizitől kezdve a zöldséglevesen át egészen a rakott káposztáig.

Ha nem szeretnénk, hogy az ételízesítő minden más fűszert és aromát elnyomjon, hogy esetleg más ízesítőket használhassunk más konyhák ételeiben, mindezt ugyanolyan instant módon és ugyanazzal a kirobbanó ízhatással, tegyük a kamránkba/hűtőnkbe az alábbi élelmiszereket!

Nézd meg galériánkban az ételízesítő helyett bevethető élelmiszereket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai ötletek és tippek, amelyek jól jönnek majd:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...