Ezek lettek a világ legjobb ételfotói 2022-ben

Kevés ember gondolná, hogy egy-egy ételfotó láttán képes tátva maradni a száj, a világ legjobbnak megválasztott gasztronómiai fotói azonban kétségtelenül tényleg lenyűgözőek.

Néhány nappal ezelőtt választották meg a világ legjobb gasztronómiai fotóit – derül ki a CNN cikkéből. A Pink Lady Food Photographer of The Year nevű díjátadón 60 ország versenyzői neveztek 23 kategóriában, díjat pedig összesen 38 alkotás nyert.

A legjobb fotó díját egy indiai fényképész, Debdatta Chakraborty kapta. A „Kebabiyana” című fotó a Khayam Chowk nevű, ételkülönlegességeiről híres utcán készült Srinagarban, amely Dzsammu és Kasmír nyári fővárosa Észak-Indiában. A Pink Lady (a márka sokaknak ismerős lehet finom, lédús almáiról) sajtóközleménye szerint az utca nappal egészen hétköznapi, éjszaka viszont...

...nyüzsgő gasztronómiai központtá változik, amikor az árusok begyújtják a faszenes kemencéket, és megtöltik a levegőt az olyan grillezett finomságok füstös illatával, mint a wazwan kebab, ami egy nagyon népszerű kasmíri utcai étel.

A zsűri indoklása szerint a kép szinte életre kel, nézője egy pillanatra maga is Kayam Chowk-ban érezheti magát, szinte érezzük az illatokat és azt a kibírhatatlan hőséget, amelyben a kebabkészítő nap mint nap dolgozik.

A Pink Lady Food Photographer of The Year Awards célja, hogy megmutassa, milyen fontos szerepet töltenek be az ételek az ember életében. Ez a fotó például a legjobb, telefonnal készült készült kép fődíját vitte el:

Ez a kép pedig a Fujifilm innovációs díját kapta meg, a madártávlatból készült nagyvárosi kép elkészítéséhez csupán néhány sajtreszelő és egy pár brokkoli kellett:

„A hatalmas globális események – háború, éhínség, a zárva tartás vége, a vendéglátóipar újjáéledése, a lehetőség, hogy újra együtt ünnepelhetünk a barátokkal és a családdal – mindezeket örökítik meg a díjazott képek, amelyek oly szemléletesen mutatják, hogy az ételek életünk minden területét érintik. A verseny az ételfotózás művészetének globális ünnepe”

– nyilatkozta Phil Turnbull, a Pink Lady nevű almamárka tulajdonosa.

A Pink Lady fotós versenyére több mint 60 országból több ezer pályamű érkezett. A zsűri elnöke a neves ételfotós, David Loftus volt. A versenyben 23 kategória és 38 nyertes kép szerepelt (néhány kategóriában alkategóriák is voltak), a legjobb esküvői fotó kategóriában például ez lett a nyertes mű:

Az idei év döntős fotóiról Bristolban nyílik majd kiállítás 2022 novemberében, aki viszont nem tud személyesen ellátogatni a kiállításra, az erre a linkre kattintva meglesheti a legjobb alkotásokat.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...