Ételek szín szerint rendezve

Egy újabb művész zseniális ötletéből megvalósult fotósorozat került elénk, aki kreatív koncepciójaként az ikonikus Pantone színskálát újraértelmezve párosította ételeit.

Korábban már bemutattuk nektek a norvég Ida Skivenes ételművészetét, aki reggelente konyhájában arcunkra mosolyt csaló figurákat, vagy éppen kenyérszeletekre leképezett műalkotások szendvicsváltozatait készíti el. A minneapolisi dizájner, David Schwen azonban nem kifejezetten nevezhető ételművésznek, legnépszerűbb projektjében - egy ragyogó ötlettől vezérelve - mégis konyhai alapanyagokat és népszerű ételeket állított párba. Mindezt tette úgy, hogy a tojás-szalonna vagy éppen az eper-csokoládé párosokat a Pantone színskála formátumaiként ismert beállításban, és megegyező tipográfiával ellátott elnevezésekkel ellátott címkéken fotózta le. Az elragadó végeredmény pedig a maga egyszerűségével és esztétikai hatásával szemet gyönyörködtetően tökéletes, igazi mestermunka.

Szalonna és tojás (David Schwen)
Tej és csokis keksz (David Schwen)
Zöldborsó és sárgarépa (David Schwen)

De mi az a Pantone színskála?

A Pantone színmintaatlasz 1963-as bevezetése óta igen komoly népszerűségnek örvend a designerek, nyomdaipari szakemberek, lakberendezők, divattervezők és azok körében, akiket munkájuk kicsit is a színekhez köt. A Pantone színskála amúgy már 1962 óta létezik, és a pontos színkezelésben válhat hasznunkra – ugyanazokat a színeket kapjuk minden egyes skálában, így segítve a földrajzilag távol elhelyezkedő szakembereket abban, hogy a színkódok alapján meghatározzák a használni kívánt színeket. A színek azonosságát a szabványosság biztosítja. Ennek megfelelően a világ két különböző pontján a 185C színkód ugyanazt kell, hogy jelentse.

Ketchup és mustár (David Schwen)
Wasabi és szójaszósz (David Schwen)
Spagetti tészta és húsgolyók (David Schwen)
Mogyoróvaj és dzsem (David Schwen)
Citrom és lime (David Schwen)
Eper és csokoládé (David Schwen)
Hamburger és sültkrumpli (David Schwen)
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...