6 étel, aminek gyakori fogyasztása aknét okozhat

A kamaszkor igen kellemetlen velejárói a makacs pattanások, mitesszerek és az akne megjelenése. Sokan még felnőttkorban is küzdenek az aknés bőrrel, és nem is tudják, hogy talán az étrendjük megváltoztatása jelentheti a megoldást.

Az akne általában kamaszkorban jelentkező, fokozott faggyútermeléssel járó bőrbetegség, amely eltömődött pórusokat, pattanásokat és gyulladást okoz az arcbőrön, a nyakon, a háton és a mellkason. A 12-25 éves korosztály körében szinte mindenkin jelentkezik akne a hormonális változások hatására, sokaknál azonban magától vagy kezelés hatására hamar elmúlnak a tünetek. A súlyos és makacs akne azonban megnehezítheti a mindennapokat, és komoly lelki gondokat is okozhat. 

A pattanások és mitesszerek kialakulásának számos oka lehet. Az akne jelentkezhet hormonális változások hatására, megjelenésében szerepet játszhat a genetikai hajlam, a bőr típusa és a nem megfelelő arcápolási szokások is.

Ha újra és újra megjelenő, súlyos aknéval van dolgunk, mindenképp forduljunk bőrgyógyászhoz segítségért, de érdemes megfigyelnünk étkezési szokásainkat is.

Bizonyos ételek fokozhatják az aknés tüneteket, így azok elhagyása segíthet a bőrproblémáinkon. 

Forrásunk volt. 


Életmódcikkek erre:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...