5 étel, ami csökkenti a gázosodást

Kellemetlen, fájdalmas és kényelmetlen: a kiadós, rostban gazdag étkezések után jelentkező puffadás olyasmi, amit a legtöbben igyekszünk elkerülni. De mit tehetünk, ha mégis jelentkezik?

Ahogy említettük, a bélflóránk állapota mellett főként az étkezésünk felelős azért, ha fokozott gázképződést tapasztalunk. Vannak olyan ételek, amelyek kifejezetten felfújnak, ilyen például a bab és a lencse. De a táplálkozásunk módja is hatással lehet erre: amikor gyorsan eszünk, sok levegőt nyelünk, így szintén tapasztalhatjuk a jól ismert kellemetlenségeket.

A puffadás mértékét különféle ételekkel is csökkenthetjük

Az ételek mellett az energiaszintünk csökkenése is okozhat ilyesmit. Amikor a sejtjeink nem képesek elegendő energiát termelni, felborul a bélrendszerünk kényes egyensúlya. Ilyenkor olyan helyekre jut oxigén, ahová nem kellene, elpusztítva a jó baktériumokat, és lehetőséget adva a káros baktériumok elszaporodásának. Amikor ezek megtelepszenek a testünkben, megakadályozzák a rostok hatékony lebontását, ami gázképződéshez és puffadáshoz vezet.

Uborkasaláta újhagymával

Nyáron egy hideg uborkasaláta a vasárnapi rántott húshoz, na ezt nevezzük mi komfort food-nak. Érdemes a nyári hónapokban fürtös uborkából készíteni.

Gyömbérshot

Ha fontosszámodra a reggeli rutin, ez a csodás shot teljesen beleillik ebbe. Nagyon egészséges, és finom is!

Ha szeretnénk ezt elkerülni, akkor az elsődleges célunk a sejtszintű energia termelésének növelése - ez azok számára különösen fontos, akik hajlamosak a puffadásra. Nekik olyan ételeket kell fogyasztaniuk, amelyek elegendő tápanyagot biztosítanak az anyagcsere működéséhez. Amikor pedig jelentkezik a puffadás, a következő élelmiszereket érdemes bevetni – amiket egyébként megelőzésképp is fogyaszthatunk.

Kattints a galériára, és ismerd meg ezeket az ételeket!

Forrásunk volt.


Még több szuper alapanyag:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...